Stap-voor-stap coq au vin

C'est magnifique! Voor dit Franse kipstoofgerecht moet je wel even de tijd nemen, maar het resultaat is ernaar.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 650 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(202)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht C'est magnifique! Voor dit Franse kipstoofgerecht moet je wel even de tijd nemen, maar het resultaat is ernaar. 4 personen
3 202

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukentouw

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd met een scherp mes de poten van de kip. Verdeel de poten in drumsticks en dijen en snijd de vleugels eraf. Maak een inkeping langs de ruggengraat en snijd de filets van het kraakbeen. Bestrooi de kip met peper. Bestrooi de kip met de bloem zodat de kip aan alle kanten met een dun laagje is bedekt.
  2. Bind de tijm, 3 takjes peterselie en de laurierblaadjes aan elkaar met het touw.
  3. Verhit 25 g boter in een grote braadpan en bak de spekreepjes 2 min. Voeg de kip toe en bak in 10 min. rondom bruin.
  4. Snijd de knoflook fijn. Schil de peen en snijd in dunne plakjes. Voeg de knoflook en peen toe aan de kip. Bak 5 min. op middelhoog vuur.
  5. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de champignons 10 min.
  6. Laat de zilveruitjes uitlekken. Doe de champignons bij de kip en voeg de uitjes, wijn en de samengebonden kruiden toe. Breng aan de kook. Schenk er zoveel bouillon bij dat de kip onder staat. Doe de deksel erop en laat in 2 uur op laag vuur gaar worden. Verwijder daarna de kruiden.
  7. Snijd de rest van de peterselie fijn en strooi over de coq au vin.

bereidingstip:

U kunt de coq au vin 1 dag van tevoren bereiden. Strooi pas op het laatste moment de peterselie erover.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.230 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Stap-voor-stap coq au vin

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stap-voor-stap coq au vin

1
  • 1 hele kip

Snijd met een scherp mes de poten van de kip.

2

Verdeel de poten in drumsticks en dijen en snijd de vleugels eraf.

3

Maak een inkeping langs de ruggengraat en snijd de filets van het kraakbeen.

4

Bestrooi de kip met peper.

5
  • 3 el bloem

Bestrooi de kip met de bloem zodat de kip aan alle kanten met een dun laagje is bedekt.

6
  • 30 g peterselie
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 takjes tijm

Bind de tijm, een paar takjes peterselie en de laurierblaadjes aan elkaar met het touw.

7
  • 125 g gerookte spekreepjes
  • 25 g boter

Verhit de boter in een grote braadpan en bak de spekreepjes 2 min.

8

Voeg de kip toe en bak in 10 min. rondom bruin.

9
  • 250 g winterpeen
  • 4 tenen knoflook

Snijd de knoflook fijn. Schil de peen en snijd in dunne plakjes. Voeg de knoflook en peen toe aan de kip. Bak 5 min. op middelhoog vuur.

10
  • 25 g boter
  • 250 g kastanjechampignons

Snijd de champignons in plakjes. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de champignons 10 min.

11
  • 500 ml volle rode wijn
  • 340 g zilveruitjes

Laat de zilveruitjes uitlekken. Doe de champignons bij de kip en voeg de uitjes, wijn en de samengebonden kruiden toe. Breng aan de kook.

12
  • 500 ml kippenbouillon van tablet

Schenk er zoveel bouillon bij dat de kip onder staat. Doe de deksel erop en laat in 2 uur op laag vuur gaar worden. Verwijder daarna de kruiden.

13
  • 20 g peterselie

Snijd de rest van de peterselie fijn en strooi over de coq au vin.

14

Bon appétit!

bereidingstip:

U kunt de coq au vin 1 dag van tevoren bereiden. Strooi pas op het laatste moment de peterselie erover.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.