Run­der­stoof­vlees met ro­de wijn

Het duurt even, zo’n stoofpot, maar je hebt er geen omkijken naar. Een heerlijke winterschotel bij romige aardappelpuree.

(364)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Het duurt even, zo’n stoofpot, maar je hebt er geen omkijken naar. Een heerlijke winterschotel bij romige aardappelpuree. 4 personen
3 364

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • braadpan
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Doe de ui, laurierblaadjes, jeneverbessen en rozemarijn in een grote kom. Leg het vlees erop en schenk de wijn erover. Laat minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast marineren. Langer marineren mag ook; de smaken kunnen dan nog beter intrekken.
  2. Snijd de peen en bleekselderij in plakjes. Verhit de boter en de olie in een braadpan. Bak de winterpeen en bleekselderij 5 min. Voeg het vlees en de marinade toe. Breng aan de kook. Laat minimaal 3 uur op laag vuur sudderen, bij voorkeur op een vlamverdeler.
  3. Neem het vlees uit de pan en leg op een snijplank. Dek af met aluminiumfolie. Verwijder de laurierblaadjes, jeneverbessen en rozemarijn en pureer de groenten en de marinade met een staafmixer tot een saus. Snijd het vlees in plakken en schep de saus erbij.

bereidingstip:

Je kunt het stoofvlees een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm langzaam op laag vuur.

video

Ma­ri­ne­ren

Instructievideo - 00:40 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 52 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 245 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Runderstoofvlees met rode wijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Run­der­stoof­vlees met ro­de wijn

1
1
  • 2 uien
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 jeneverbessen
  • 2 el gedroogde rozemarijn
  • 1 kg runderriblap
  • 750 ml volle rode wijn

Snipper de ui. Doe de ui, laurierblaadjes, jeneverbessen en rozemarijn in een grote kom. Leg het vlees erop en schenk de wijn erover.

Tip: In plaats van gedroogde rozemarijn kun je ook 2 takjes rozemarijn gebruiken.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2

Laat minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast marineren. Langer marineren mag ook; de smaken kunnen dan nog beter intrekken.

Marineren

Instructievideo

00:40 min.

3
3
  • 400 g winterpeen
  • 4 stengels bleekselderij
  • 25 g boter
  • 2 el olijfolie

Snijd de peen en bleekselderij in plakjes. Verhit de boter en de olie in een braadpan. Bak de winterpeen en bleekselderij 5 min.

4
4

Voeg het vlees en de marinade toe. Breng aan de kook. Laat minimaal 3 uur op laag vuur sudderen, bij voorkeur op een vlamverdeler.

5
5

Neem het vlees uit de pan en leg op een snijplank. Dek af met aluminiumfolie.

6
6

Verwijder de laurierblaadjes, jeneverbessen en rozemarijn en pureer de groenten en de marinade met een staafmixer tot een saus.

7
7

Snijd het vlees in plakken en schep de saus erbij.

bereidingstip:

Je kunt het stoofvlees een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm langzaam op laag vuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.