Rund­vlees in ro­de wijn

(181)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 181

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Leg het vlees met het laurierblad uit de verpakking in een schaal. Schenk de wijn erbij en laat afgedekt in de koelkast minimaal 2 uur marineren. Snijd ondertussen de knoflook fijn, de winterpeen in plakken, de bleekselderij in boogjes en de ui in halve ringen.
  2. Neem het vlees uit de wijn en laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar de wijn. Verhit de olie en boter en bak het vlees 5 min. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan. Bak de knoflook, rozemarijn en alle groenten in dezelfde pan. Voeg de tomatenpuree, kruidnagels en het bouillontablet toe en schenk de wijn erbij. Breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag, doe het vlees terug in de pan en laat in 3 uur gaar worden met de deksel schuin op de pan.
  3. Verwijder de kruidnagels en rozemarijn. Neem het vlees uit de pan, houd warm onder aluminiumfolie. Breng de groenten op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel het vlees in stukken en serveer met de groente-wijnsaus.
video

Vlaams draad­jes­vlees ma­ken

Kookles - 06:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Rundvlees in rode wijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rund­vlees in ro­de wijn

1
1
  • 750 g runderriblappen
  • 375 ml volle rode wijn

Leg het vlees met het laurierblad uit de verpakking in een schaal. Schenk de wijn erbij en laat afgedekt in de koelkast minimaal 2 uur marineren.

2
2
  • 3 tenen knoflook
  • 200 g winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 uien

Snijd ondertussen de knoflook fijn, de winterpeen in plakken, de bleekselderij in boogjes en de ui in halve ringen.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 10 g boter

Neem het vlees uit de wijn en laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar de wijn. Verhit de olie en boter en bak het vlees 5 min. Keer halverwege.

4
4
  • 2 takjes rozemarijn

Neem het vlees uit de pan. Bak de knoflook, rozemarijn en alle groenten in dezelfde pan.

5
5
  • 140 g tomatenpuree
  • 2 kruidnagels
  • 1 runderbouillontablet

Voeg de tomatenpuree, kruidnagels en het bouillontablet toe en schenk de wijn erbij.

6
6

Breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag, doe het vlees terug in de pan en laat in 3 uur gaar worden met de deksel schuin op de pan.

7
7

Verwijder de kruidnagels en rozemarijn. Neem het vlees uit de pan, houd warm onder aluminiumfolie. Breng de groenten op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Verdeel het vlees in stukken en serveer met de groente-wijnsaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.