Ha­chee van An­ne­ma­rie

De geur van hachee in de keuken geeft menigeen een gevoel van thuiskomen.

(2.045)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht De geur van hachee in de keuken geeft menigeen een gevoel van thuiskomen. 4 personen
4 2045

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in grote stukken.
  2. Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees op middelhoog vuur in 10 min. rondom bruin. Fruit de ui 5 min. mee. Voeg de laurierblaadjes, de kruidnagels, de azijn, de appelstroop, het bouillontablet en water toe, zodat het vlees net bedekt is. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Stoof de hachee met de deksel op de pan in 2 uur zachtjes gaar.
  3. Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan en laat de koek in het stoofvocht oplossen en de saus binden. Verwarm de hachee nog 5 min. op laag vuur en breng op smaak met zout en peper.

bereidingstip:

Je kunt de hachee 1 dag van te voren maken, de smaken kunnen dan goed intrekken. Verwarm onder af en toe roeren op laag vuur.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht ook in de slowcooker maken. Snipper de ui en snijd het vlees in blokjes, maar bak het vlees niet aan. De boter wordt niet gebruikt. Doe alle ingrediënten met 150 ml (ipv 400 ml) water en het verkruimelde plakje ontbijtkoek in de slowcooker en laat met de deksel op de pan 5 uur op de hoge stand garen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 695 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Hachee van Annemarie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ha­chee van An­ne­ma­rie

1
1
  • 3 uien

Snipper de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 750 g magere rib-/runderlappen

Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in grote stukken.

3
3
  • 50 g roomboter

Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees op middelhoog vuur in 10 min. rondom bruin.

4
4
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 3 el rodewijnazijn
  • 1 el appelstroop
  • 1 vleesbouillontablet
  • 400 ml kraanwater

Fruit de ui 5 min. mee. Voeg de laurierblaadjes, de kruidnagels, de azijn, de appelstroop, het bouillontablet en water toe, zodat het vlees net bedekt is.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

5
5

Breng aan de kook en draai het vuur laag. Stoof de hachee met de deksel op de pan in 2 uur zachtjes gaar.

Tip: Voeg als er teveel vocht verdampt een scheut extra water toe.

6
6
  • 1 plakje ontbijtkoek

Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan en laat de koek in het stoofvocht oplossen en de saus binden.

7
7

Verwarm de hachee nog 5 min. op laag vuur en breng op smaak met zout en peper.

bereidingstip:

Je kunt de hachee 1 dag van te voren maken, de smaken kunnen dan goed intrekken. Verwarm onder af en toe roeren op laag vuur.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht ook in de slowcooker maken. Snipper de ui en snijd het vlees in blokjes, maar bak het vlees niet aan. De boter wordt niet gebruikt. Doe alle ingrediënten met 150 ml (ipv 400 ml) water en het verkruimelde plakje ontbijtkoek in de slowcooker en laat met de deksel op de pan 5 uur op de hoge stand garen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.