Lang­zaam ge­gaar­de ha­chee

Dit gerecht is de reden waarom we van de winter houden. Laat het lekker lang sudderen, dan is-ie op z'n best.

(328)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Dit gerecht is de reden waarom we van de winter houden. Laat het lekker lang sudderen, dan is-ie op z'n best. 4 personen
3 328

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de boter in een braadpan en laat het vlees 5 min. zacht bruinbakken.
  2. Snipper de ui grof. Schep de ui en de suiker bij het vlees en bak de ui in 10 min. zachtjes bruin. Strooi de bloem erover en al omscheppend lichtbruin laten kleuren. Schenk de warme bouillon en azijn bij het vlees. Steek de kruidnagels in laurierblaadjes en voeg dit bij het vlees.
  3. Breng het vocht aan de kook, leg de deksel op de pan en laat de hachee op laag vuur ca. 150 min. sudderen tot het vlees gaar en boterzacht is. Neem de laurier en kruidnagel uit de pan. Breng de hachee nog op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree en rodekool.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 660 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Langzaam gegaarde hachee

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lang­zaam ge­gaar­de ha­chee

1
1
  • 750 g rib/runderlappen
  • 25 g boter

Snijd het vlees in blokjes en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de boter in een braadpan en laat het vlees 5 min. zacht bruinbakken.

2
2
  • 2 uien
  • ½ el donkere basterdsuiker

Snipper de ui grof. Schep de ui en de suiker bij het vlees en bak de ui in 10 min. zachtjes bruin.

3
3
  • 1 el bloem
  • 3 el balsamicoazijn
  • 400 ml vleesbouillon

Strooi de bloem erover en al omscheppend lichtbruin laten kleuren. Schenk de warme bouillon en azijn bij het vlees.

4
4
  • 4 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes

Steek de kruidnagels in laurierblaadjes en voeg dit bij het vlees.

5
5

Breng het vocht aan de kook, leg de deksel op de pan en laat de hachee op laag vuur ca. 150 min. sudderen tot het vlees gaar en boterzacht is.

6
6

Neem de laurier en kruidnagel uit de pan. Breng de hachee nog op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree en rodekool.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.