Oos­ter­se wor­tel­soep met ge­gril­de kip

(410)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 410

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de worteltjes in plakken. Doe de kokosmelk met de bouillontabletten, het water en de wortel in een soeppan en breng aan de kook. Kook 10 min.
  2. Snijd de kipfilet in reepjes en schep in een diep bord met de olie, komijn, peper en zout om. Verhit een grillpan en rooster de kip in 5 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Verwarm de soep nog 10 min. op laag vuur.
  3. Rooster ondertussen de shoarmabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het brood in puntjes en houd warm in een schone theedoek. Breng de soep verder op smaak met de munt, peper en zout. Verdeel de soep over kommen en schep de kip erop. Geef de warme broodpuntjes erbij en eventueel partjes limoen of citroen voor een fris accent.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Oosterse wortelsoep met gegrilde kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oos­ter­se wor­tel­soep met ge­gril­de kip

1
1
  • 500 g worteltjes geschrapt
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 750 ml kraanwater

Snijd de worteltjes in plakken. Doe de kokosmelk met de bouillontabletten, het water en de wortel in een soeppan en breng aan de kook. Kook 10 min.

2
2
  • 300 g kipfilet
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)

Snijd de kipfilet in reepjes en schep in een diep bord met de olie, komijn, peper en zout om.

3
3

Verhit een grillpan en rooster de kip in 5 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

4
4

Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Verwarm de soep nog 10 min. op laag vuur.

5
5
  • 8 shoarmabroodjes

Rooster ondertussen de shoarmabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 1 tl gedroogde munt

Snijd het brood in puntjes en houd warm in een schone theedoek. Breng de soep verder op smaak met de munt, peper en zout.

7
7

Verdeel de soep over kommen en schep de kip erop. Geef de warme broodpuntjes erbij en eventueel partjes limoen of citroen voor een fris accent.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.