Wor­tel­soep met gem­ber en ko­ri­an­der

Deze vegetarische soep heeft een tropische smaak door de kokosmelk en het limoensap

(514)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Deze vegetarische soep heeft een tropische smaak door de kokosmelk en het limoensap 4 personen
3 514

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de worteltjes in stukken. Snipper de ui. Rasp de gember.
  2. Verhit de olie in een pan en fruit de ui ca. 2 min. zachtjes. Roer de gember, komijn en de kerrie door de ui. Voeg de wortels, het water en bouillontablet toe en breng aan de kook. Kook de wortels in 15-20 min. gaar. Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout. Roer de kokosmelk door de soep.
  3. Laat de soep afkoelen en laat in de koelkast koud worden. Roer het limoensap door de soep. Snijd de koriander fijn en strooi over de soep.
video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 525 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Wortelsoep met gember en koriander

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wor­tel­soep met gem­ber en ko­ri­an­der

1
1
  • 500 g worteltjes
  • 1 ui
  • 1 tl gember

Snijd de worteltjes in stukken. Snipper de ui. Rasp de gember.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

2
2
  • 2 el olie
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 tl kerrie

Verhit de olie in een pan en fruit de ui ca. 2 min. zachtjes. Roer de gember, komijn en de kerrie door de ui.

3
3
  • 1 liter kraanwater
  • 1 tablet groentebouillon (van tablet)

Voeg de wortels, het water en bouillontablet toe en breng aan de kook. Kook de wortels in 15-20 min. gaar.

4
4
  • 200 ml kokosmelk

Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout. Roer de kokosmelk door de soep.

5
5
  • 1 el limoensap
  • 4 takjes koriander

Laat de soep afkoelen en laat in de koelkast koud worden. Roer het limoensap door de soep. Snijd de koriander fijn en strooi over de soep.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.