Pit­ti­ge vis­cur­ry met gem­ber en ko­ri­an­der

(644)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht 4 personen
4 644

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in stukjes. Schil en rasp de gemberwortel. Snijd de koriader grof. Maal in een keukenmachine de sjalot, rode peper, knoflook, gember, koriander, komijn, chilisaus en limoensap tot grove pasta.
  2. Verhit in een wok of hapjespan de olie en bak de currypasta ca. 4 min. zachtjes. Roer de kokosmelk erdoor en verwarm 1 min. mee. Breng de curry op smaak met de vissaus. Snijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken en leg in de currysaus. Laat de vis in 5-6 min. gaar worden, draai halverwege voorzichtig.

combinatietip:

Lekker met witte rijst en Chinese kool.

bewaartip:

Van verse gember en sereh houd je bijna altijd over. Bewaar de gemberwortel en/of sereh verpakt in een diepvrieszakje in de diepvries. Zo blijven ze minstens twee maanden goed. Gemberwortel laat zich in bevroren toestand bijzonder goed raspen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige viscurry met gember en koriander

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge vis­cur­ry met gem­ber en ko­ri­an­der

1
1
  • 2 rode pepers

Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in stukjes.

2
2
  • 1 cm verse gemberwortel
  • 15 g verse koriander

Schil en rasp de gemberwortel. Snijd de koriader grof.

3
3
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • ½ tl gemalen komijn (djinten)
  • 2 el zoete chilisaus
  • 1 el limoensap

Maal in een keukenmachine de sjalot, rode peper, knoflook, gember, koriander, komijn, chilisaus en limoensap tot grove pasta.

4
4
  • 3 el olie

Verhit in een wok of hapjespan de olie en bak de currypasta ca. 4 min. zachtjes.

5
5
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el Thaise vissaus

Roer de kokosmelk erdoor en verwarm 1 min. mee. Breng de curry op smaak met de vissaus.

6
6
  • 600 g kabeljauwfilet

Snijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken en leg in de currysaus. Laat de vis in 5-6 min. gaar worden, draai halverwege voorzichtig.

combinatietip:

Lekker met witte rijst en Chinese kool.

bewaartip:

Van verse gember en sereh houd je bijna altijd over. Bewaar de gemberwortel en/of sereh verpakt in een diepvrieszakje in de diepvries. Zo blijven ze minstens twee maanden goed. Gemberwortel laat zich in bevroren toestand bijzonder goed raspen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.