Krui­di­ge wor­tel­soep

Lekker dikke soep met verse koriander en crunchy croutons.

(160)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Lekker dikke soep met verse koriander en crunchy croutons. 4 personen
3 160

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 5 min.
  2. Snijd ondertussen de wortels in stukjes. Voeg toe aan de uien en bak 3 min. Snijd de knoflook fijn, voeg toe en bak nog 2 min. Voeg de aardappelen, bouillontabletten, suiker en heet water toe. Laat 30 min. zachtjes koken, roer af en toe.
  3. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met flink wat peper. Risp de blaadjes van de koriandertakjes. Bestrooi de soep met de koriander en de croutons.

bereidingstip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.105 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Kruidige wortelsoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­di­ge wor­tel­soep

1
1
  • 250 g aardappelen
  • 2 uien

Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Snipper de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 50 g boter

Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 5 min.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

3
3
  • 700 g winterpeen
  • 2 tenen knoflook

Snijd ondertussen de wortels in stukjes. Voeg toe aan de uien en bak 3 min. Snijd de knoflook fijn, voeg toe en bak nog 2 min.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 2 groentebouillontabletten
  • 2 tl suiker
  • 1 liter kraanwater

Voeg de aardappelen, bouillontabletten, suiker en heet water toe. Laat 30 min. zachtjes koken, roer af en toe.

5
5

Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met flink wat peper.

6
6
  • 6 takjes koriander
  • 40 g croutons

Risp de blaadjes van de koriandertakjes. Bestrooi de soep met de koriander en de croutons.

bereidingstip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.