Ro­mi­ge wor­tel­soep

De winterpeen is enorm budgetvriendelijk. Deze romige soep zet je dus voor een schijntje op tafel.

(983)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De winterpeen is enorm budgetvriendelijk. Deze romige soep zet je dus voor een schijntje op tafel. 4 personen
3 983

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en schil en rasp de gember. Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit de ui en gember 5 min. Roer af en toe.
  2. Schil ondertussen de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de knoflook fijn. Voeg de winterpeen en knoflook toe en bak 2 min. mee. Voeg het bouillontablet, water en de kokosmelk toe. Breng de soep aan de kook en laat 15 min. zachtjes doorkoken tot de winterpeen gaar is.
  3. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Pers de sinaasappel uit. Roer het sinaasappelsap door de soep en breng op smaak met (chili)peper en zout.

bereidingstip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar de soep afgedekt in de koelkast en warm op de dag zelf op laag vuur op. Roer af en toe.

combinatietip:

Lekker met stevig bruinbrood.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 795 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Romige wortelsoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge wor­tel­soep

1
  • 1 ui
  • 1 cm verse gember

Snipper de ui en schil en rasp de gember.

2
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit de ui en gember 5 min. Roer af en toe.

3
  • 1 kg winterpeen
  • 1 teen knoflook

Schil ondertussen de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de knoflook fijn.

4

Voeg de winterpeen en knoflook toe en bak 2 min. mee.

5
  • 1 groentebouillontablet
  • 700 ml kraanwater
  • 200 ml kokosmelk

Voeg het bouillontablet, water en de kokosmelk toe. Breng de soep aan de kook en laat 15 min. zachtjes doorkoken tot de winterpeen gaar is.

6
  • 1 sinaasappel

Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Pers de sinaasappel uit.

7

Roer het sinaasappelsap door de soep en breng op smaak met (chili)peper en zout. Lekker!

bereidingstip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar de soep afgedekt in de koelkast en warm op de dag zelf op laag vuur op. Roer af en toe.

combinatietip:

Lekker met stevig bruinbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.