Pom­poen­soep uit de oven

Deze vegetarische maaltijdsoep zal ook bij de kinderen in de smaak vallen. Door de groenten in de oven te roosteren, worden ze extra zoet.

(267)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Deze vegetarische maaltijdsoep zal ook bij de kinderen in de smaak vallen. Door de groenten in de oven te roosteren, worden ze extra zoet. 4 personen
3 267

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • blender

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd het groen van de bospeen. Leg de pompoen en peen op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie. Breng op smaak met peper en zout. Leg de ongepelde uien en tenen knoflook ernaast. Bak ca. 45 min. in het midden van de oven.
  2. Snijd ondertussen met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kan wippen. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de bieslook fijn. Hak de hazelnoten grof. Neem de groenten uit de oven en laat 5 min. afkoelen.
  3. Schep het vruchtvlees van de pompoen met een lepel uit de schil en doe in de blender. Pel de ui en knoflook en voeg toe aan de pompoen. Schenk de helft van de kokosmelk erbij en pureer. Schenk in een soeppan. Snijd de peen in stukken, doe met de sinaasappel en de rest van de kokosmelk in de blender en pureer. Voeg toe aan de gepureerde pompoen.
  4. Voeg de bouillontabletten en het water toe, breng tegen de kook aan en verwarm 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de soep met een lepel zure room en bestrooi met de hazelnoten en bieslook.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 56 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 1.045 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Pompoensoep uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­soep uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Pompoensoep uit de oven STAP 1.mov

Instructievideo

00:05 min.

2
2
  • 900 g flespompoenen

Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de pitten en de draderige binnenkant met een lepel. Laat de schil zitten.

Pompoensoep uit de oven STAP 2.mov

Instructievideo

00:12 min.

3
3
  • 600 g geschilde bospenen
  • 4 el olijfolie

Snijd het groen van de bospeen. Leg de pompoen en peen op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie. Breng op smaak met peper en zout.

Pompoensoep uit de oven STAP 3.mov

Instructievideo

00:30 min.

4
4
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook

Leg de ongepelde uien ernaast. Bak ca. 45 min. in het midden van de oven. Voeg halverwege de ongepelde tenen knoflook toe.

Pompoensoep uit de oven STAP 4.mov

Instructievideo

00:11 min.

5
5
  • 1 sinaasappel

Snijd ondertussen met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel.

Pompoensoep uit de oven STAP 5.mov

Instructievideo

00:15 min.

6
6

Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kan wippen.

7
7
  • 95 g hazelnoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. Laat afkoelen op een bord.

Pompoensoep uit de oven STAP 6.mov

Instructievideo

00:13 min.

8
8
  • 13 g bieslook

Snijd de bieslook fijn. Hak de hazelnoten grof.

Pompoensoep uit de oven STAP 7.mov

Instructievideo

00:16 min.

9
9

Neem de groenten uit de oven en laat 5 min. afkoelen.

Pompoensoep uit de oven STAP 8.mov

Instructievideo

00:06 min.

10
10

Schep het vruchtvlees van de pompoen met een lepel uit de schil en doe in de blender. Pel de ui en knoflook voorzichtig en voeg toe aan de pompoen.

Pompoensoep uit de oven STAP 9 nieuw.mov

Instructievideo

00:21 min.

11
11
  • 200 ml kokosmelk

Schenk de kokosmelk erbij en pureer. Schenk in een soeppan.

Pompoensoep uit de oven STAP 10 nieuw.mov

Instructievideo

00:21 min.

12
12
  • 200 ml kokosmelk

Snijd de peen in stukken, doe met de sinaasappel en de rest van de kokosmelk in de blender en pureer. Voeg toe aan de gepureerde pompoen.

Pompoensoep uit de oven STAP 11.mov

Instructievideo

00:23 min.

13
13
  • 2 groentebouillontabletten
  • 600 ml kraanwater

Voeg de bouillontabletten en het water toe, breng tegen de kook aan en verwarm 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Pompoensoep uit de oven STAP 12 nieuw.mov

Instructievideo

00:23 min.

14
14
  • 125 ml zure room

Serveer de soep met een lepel zure room en bestrooi met de hazelnoten en bieslook. Bon appétit!

Pompoensoep uit de oven STAP 13.mov

Instructievideo

00:11 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.