Prei­soep met aard­ap­pel

(159)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans voorgerecht 4 personen
3 159

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de prei en snijd in ringen. Verhit de boter in een grote pan en bak hierin al roerend de prei en knoflook ca. 2 min. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Voeg de aardappelblokjes, bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook.
  2. Laat op laag vuur ca. 15 min. koken. Breng op smaak met peper en zout. Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine. Giet de soep terug in de pan en meng de zure room erdoor. Verdeel over kommen. Snijd de bieslook fijn en garneer de soep met de bieslook.

bewaartip:

Je kunt de soep ook koud eten. Laat afkoelen en zet minstens 3 uur afgedekt in de koelkast.

video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Frankrijk 2

Preisoep met aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prei­soep met aard­ap­pel

1
1
  • 2 preien

Was de prei en snijd in ringen.

2
2
  • 1 el roomboter
  • 1 teen knoflook

Verhit de boter in een grote pan en bak hierin al roerend de prei en knoflook ca. 2 min.

3
3
  • 3 grote aardappelen
  • 2 groentebouillontabletten
  • 1 liter kraanwater

Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Voeg de aardappelblokjes, bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook.

4
4

Laat op laag vuur ca. 15 min. koken. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 125 ml zure room

Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine. Giet de soep terug in de pan en meng de zure room erdoor.

6
6
  • 15 g bieslook

Verdeel over kommen. Snijd de bieslook fijn en garneer de soep met de bieslook.

bewaartip:

Je kunt de soep ook koud eten. Laat afkoelen en zet minstens 3 uur afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.