Krui­di­ge wor­tel­soep met ge­rook­te kip

Romig soepje met witte wijn en gebakken groenten.

(189)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Romig soepje met witte wijn en gebakken groenten. 4 personen
3 189

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in een pan het water aan de kook. Snijd de wortels in stukjes. Voeg de bouillontabletten en de wortel aan het water toe en laat ca. 15 min. koken.
  2. Snipper intussen de ui. Snijd de paprika en de bleekselderij in stukjes. Snijd de kip in stukjes. Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de ui ca. 2 min. Voeg de bleekselderij en de paprika toe en bak ca. 5 min. al omscheppend. Pers de knoflook uit boven het mengsel. Voeg de Mexicaanse kruiden toe en schep even om.
  3. Voeg de gebakken groeten en de wijn aan de bouillon toe en pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep. Schep de kip erdoor. Verdeel de soep over de kommen en schep in elke kom 1 el zure room.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.365 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Kruidige wortelsoep met gerookte kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­di­ge wor­tel­soep met ge­rook­te kip

1
1
  • 1 liter kraanwater

Breng in een pan het water aan de kook.

2
2
  • 500 g winterpeen

Snijd de wortels in stukjes.

3
3
  • 2 kippenbouillontabletten

Voeg de bouillontabletten en de wortel aan het water toe en laat ca. 15 min. koken.

4
4
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 stengels bleekselderij

Snipper intussen de ui. Snijd de paprika en de bleekselderij in stukjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

5
5
  • 120 g kipfilets fumé

Snijd de kip in stukjes.

6
6
  • 2 el olijfolie

Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de ui ca. 2 min. Voeg de bleekselderij en de paprika toe en bak ca. 5 min. al omscheppend.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

7
7
  • 2 tenen knoflook

Pers de knoflook uit boven het mengsel.

8
8
  • 1 el Mexicaanse kruiden

Voeg de Mexicaanse kruiden toe en schep even om.

9
9
  • 150 ml droge witte wijn

Voeg de gebakken groeten en de wijn aan de bouillon toe en pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep.

10
10
  • 125 ml zure room

Schep de kip erdoor. Verdeel de soep over de kommen en schep in elke kom 1 el zure room.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.