Pom­poen­soep

(624)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 624

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de pompoen in stukken, schil en verwijder de pitten en draden. Snijd de pompoen in stukjes. Was de prei en snijd in dunne ringen. Verhit de boter in een (soep)pan en fruit de kerrie heel kort. Voeg de pompoen en prei toe en bak al omscheppend even mee. Voeg de wijn en ⅗ van het water toe. Kook de pompoen en prei in ca. 15 min. zachtjes gaar.
  2. Pureer de groenten met het vocht met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde puree. Voeg de bouillontabletten en de rest van het water toe en verwarm de soep zachtjes. Laat de bouillontabletten al roerend oplossen. Snijd de basilicum in reepjes. Roer de crème fraîche door de soep en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over borden en bestrooi met het basilicum.
video

Pom­poen­soep ma­ken

Kookles - 02:27 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pompoensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­soep

1
1
  • 800 g pompoen

Snijd de pompoen in stukken, schil en verwijder de pitten en draden. Snijd de pompoen in stukjes.

2
2
  • 1 prei
  • 1 el roomboter
  • 1 tl kerriepoeder

Was de prei en snijd in dunne ringen. Verhit de boter in een (soep)pan en fruit de kerrie heel kort.

3
3
  • 3 el droge witte wijn
  • 300 ml kraanwater

Voeg de pompoen en prei toe en bak al omscheppend even mee. Voeg de wijn en het water toe.

4
4

Kook de pompoen en prei in ca. 15 min. zachtjes gaar.

5
5

Pureer de groenten met het vocht met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde puree.

6
6
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 500 ml kraanwater

Voeg de bouillontabletten en het water toe en verwarm de soep zachtjes.

7
7
  • 10 blaadjes verse basilicum

Laat de bouillontabletten al roerend oplossen. Snijd de basilicum in reepjes.

8
8
  • 2 el crème fraîche

Roer de crème fraîche door de soep en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over borden en bestrooi met het basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.