Ste­vi­ge pom­poen­soep met ge­bak­ken crou­tons

In de herfst moet je minimaal een keer pompoensoep gemaakt hebben. Mét knoflookcroutons.

(178)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht In de herfst moet je minimaal een keer pompoensoep gemaakt hebben. Mét knoflookcroutons. 2 personen
3 178

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de pompoen schoon en snijd in blokjes. Snijd de sneetjes brood in blokjes en pel de knoflook. Snipper de ui. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui hierin totdat deze glazig ziet. Schep de blokjes pompoen erbij en bak al omscheppend op hoog vuur tot de ui en de pompoen bruin kleuren. Schenk het water bij de pompoen en voeg het laurierblaadje en het bouillonblokje toe. Roer goed door en breng aan de kook. Laat 10-15 min. zachtjes doorkoken.
  2. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de broodblokjes knapperig. Knijp halverwege het teentje knoflook boven de blokjes uit. Breng op smaak met peper en zout. Haal het laurierblaadje uit de soeppan en pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de soep voor het serveren met de croutons.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 49 g
    waarvan verzadigd 26 g
  • natrium 1.335 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Stevige pompoensoep met gebakken croutons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ste­vi­ge pom­poen­soep met ge­bak­ken crou­tons

1
1
  • 500 g pompoen
  • 3 sneetjes bruinbrood
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui

Maak de pompoen schoon en snijd in blokjes. Snijd de sneetjes brood in blokjes en pel de knoflook. Snipper de ui.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui hierin totdat deze glazig ziet.

3
3

Schep de blokjes pompoen erbij en bak al omscheppend op hoog vuur tot de ui en de pompoen bruin kleuren.

4
4
  • 600 ml water
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kippenbouillonblokje

Schenk het water bij de pompoen en voeg het laurierblaadje en het bouillonblokje toe. Roer goed door en breng aan de kook. Laat 10-15 min. zachtjes doorkoken.

5
5
  • 3 el boter

Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de broodblokjes knapperig. Knijp halverwege het teentje knoflook boven de blokjes uit.

6
6

Breng op smaak met peper en zout. Haal het laurierblaadje uit de soeppan en pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine.

7
7
  • 125 g crème fraîche

Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de soep voor het serveren met de croutons.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.