Pom­poen­soep met sher­ry van Ire­ne

Met zorg, aandacht, linzen en een pittig pepertje moet het lekker worden!

(142)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met zorg, aandacht, linzen en een pittig pepertje moet het lekker worden! 4 personen
3 142

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de linzen met het water in 30 min. gaar.
  2. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd vervolgens in stukken. Snijd de winterpeen grof. Snijd de ui in stukken. Voeg de groenten toe aan de linzen met de hele peper, kruiden en sherry toe. Laat alles nog 30 min. koken tot de groenten zacht zijn.
  3. Verwijder de laurierblaadjes en de peper. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Serveer de soep in kommen, voeg een lepel crème fraîche toe en garneer met de rest van de peterselie.
video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 45 mg
  • vezels 18 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pompoensoep met sherry van Irene

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­soep met sher­ry van Ire­ne

1
1
  • 300 g linzen
  • 1½ liter kraanwater

Kook de linzen met het water in 30 min. gaar.

2
2
  • 1 pompoen

Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd vervolgens in stukken.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

3
3
  • 250 g winterpeen
  • 1 ui

Snijd de winterpeen grof. Snijd de ui in stukken.

4
4
  • 1 rode peper
  • 15 g peterselie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl tijm
  • 200 ml sherry

Voeg de groenten toe aan de linzen met de hele peper, kruiden en sherry toe. Laat alles nog 30 min. koken tot de groenten zacht zijn.

5
5

Verwijder de laurierblaadjes en de peper.

6
6

Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.

7
7
  • 125 ml crème fraîche
  • 5 g peterselie

Serveer de soep in kommen, voeg een lepel crème fraîche toe en garneer met de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.