Pit­ti­ge pom­poen­soep

Romige soep met lekker veel pit door de rode peper. Om het warm van te krijgen.

(1.353)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Romige soep met lekker veel pit door de rode peper. Om het warm van te krijgen. 4 personen
3 1353

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees van de pompoen in blokjes van 2 cm.
  2. Snijd de ui in parten en de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
  3. Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem. Fruit de peper, knoflook, ui en het kerriepoeder 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de pompoen toe en bak al omscheppend 2 min. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken.
  4. Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale soep. Schep de soep in kommen. Schep in elke kom 1 el crème fraîche en serveer.

combinatietip:

Lekker met meergranen stokbrood.

bewaartip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm al roerend op laag vuur.

video

Mi­se en pla­ce

Instructievideo - 05:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige pompoensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge pom­poen­soep

1
1
  • 1 pompoen

Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen en snijd met een scherp mes de schil eraf.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

2
2

Snijd het vruchtvlees van de pompoen in blokjes van 2 cm.

3
3
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook

Snijd de ui in parten en de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

5
5
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 tl kerriepoeder

Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem. Fruit de peper, knoflook, ui en het kerriepoeder 2 min. op middelhoog vuur.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

6
6

Voeg de pompoen toe en bak al omscheppend 2 min.

7
7
  • 800 ml kippenbouillon

Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken.

8
8

Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale soep.

Pureren

Instructievideo

00:51 min.

9
9
  • 4 el crème fraîche

Schep de soep in kommen. Schep in elke kom crème fraîche en serveer.

combinatietip:

Lekker met meergranen stokbrood.

bewaartip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm al roerend op laag vuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.