Pom­poen­soep

De herfst vraagt om pompoensoep. Lepeltje crème fraîche erop voor een extra romig effect.

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 250 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(1.775)waardeer
hollands voorgerecht De herfst vraagt om pompoensoep. Lepeltje crème fraîche erop voor een extra romig effect. 4 personen
3 1775

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Lekker erbij
Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

  1. Snijd de pompoen net als een meloen in schijven. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de pompoen in grove stukken. Snijd de ui en de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd hem in plakken.
  2. Verhit de olie in een grote pan en bak de pompoen, de winterpeen en de ui 5 minuten. Voeg de knoflook, de laurierblaadjes en de komijn toe. Schenk het water erbij en voeg het bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat alles in 30 minuten gaar worden.
  3. Verwijder de laurierblaadjes. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met een paar druppels tabasco, peper en zout. Roer de crème fraîche los met een lepeltje, zodat deze smeuïg wordt. Schep de soep in diepe borden of kommen en schep er wat crème fraîche op.
video

Pom­poen­soep ma­ken

Kookles - 02:27 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 530 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pompoensoep

terug naar recept

Pom­poen­soep

1
1
  • 1.2 kg pompoen

Snijd de pompoen net als een meloen in schijven. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

2
2

Snijd de pompoen in grove stukken.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 1 winterpeen
  • 2 uien

Snijd de ui en de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd hem in plakken.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een grote pan en bak de pompoen, de winterpeen en de ui 5 minuten.

5
5
  • 1 tl komijn (djinten)
  • 2 laurierblaadjes

Voeg de knoflook, de laurierblaadjes en de komijn toe.

6
6
  • 1 liter kraanwater
  • 1 groentebouillontablet

Schenk het water erbij en voeg het bouillontablet toe.

7
7

Breng aan de kook en laat alles in 30 minuten gaar worden.

8
8
  • 2 druppels tabasco

Verwijder de laurierblaadjes. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met tabasco, peper en zout.

9
9
  • 125 ml crème fraîche

Roer de crème fraîche los met een lepeltje, zodat deze smeuïg wordt.

10
10

Schep de soep in diepe borden of kommen en schep er crème fraîche op.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.