Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Pom­poen­soep

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 263 kcal voedingswaarden
    • 20 min bereiden
    • 30 min wachten
(1.741)waardeer
Een lekker recept. Het vegetarische voorgerecht bevat de volgende ingrediënten: pompoen, olijfolie, winterpeen, uien, knoflook, laurierblaadjes, komijn (djinten), groentebouillontablet, tabasco en crème fraîche voorgerecht 4 personen 263 kcal
3 1741

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Snijd de pompoen net als een meloen in schijven. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd de pompoen in grove stukken. Verhit de olie in een grote pan en bak de pompoen, de winterpeen en de ui 5 minuten. Voeg de knoflook, de laurierblaadjes en de komijn toe. Schenk er 1 liter water bij en voeg het bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat alles in 30 minuten gaar worden. Verwijder de laurierblaadjes. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met een paar druppels tabasco, peper en zout. Roer de crème fraîche los met een lepeltje, zodat deze smeuïg wordt. Schep de soep in diepe borden of kommen en schep er wat crème fraîche op. Lekker met verse peterselie.

video

Pom­poen­soep ma­ken

Kookles - 02:27 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 263 kcal
  • Eiwit 3 g
  • Vet 19 g
  • Koolhydraten 20 g
Tags