Pom­poen­soep

De herfst vraagt om pompoensoep. Lepeltje crème fraîche erop voor een extra romig effect.

(2.189)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht De herfst vraagt om pompoensoep. Lepeltje crème fraîche erop voor een extra romig effect. 4 personen
3 2189

Ingrediënten

4 personen
Testversie

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Lekker erbij
Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de pompoen in schijven. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af.Snijd de pompoen in grove stukken. Snijd de ui en knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd hem in plakken.
  2. Verhit de olie in een grote pan en bak de pompoen, winterpeen en ui 5 min. Voeg de knoflook, laurierblaadjes en komijn toe. Schenk het water erbij en voeg het bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat alles in 30 min. gaar worden.
  3. Verwijder de laurierblaadjes. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met de tabasco, peper en zout. Roer de crème fraîche los met een lepeltje, zodat deze smeuïg wordt. Schep de soep in diepe borden of kommen en schep er crème fraîche op.
video

Pom­poen­soep ma­ken

Kookles - 02:27 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 530 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pompoensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­soep

1
1
  • 1.2 kg pompoen

Snijd de pompoen in schijven. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

2
2

Snijd de pompoen in grove stukken.

3
3
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g winterpeen

Snijd de ui en knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd hem in plakken.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een grote pan en bak de pompoen, winterpeen en ui 5 min.

5
5
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl komijn (djinten)

Voeg de knoflook, laurierblaadjes en komijn toe.

6
6
  • 1 liter kraanwater
  • 1 groentebouillontablet

Schenk het water erbij en voeg het bouillontablet toe.

7
7

Breng aan de kook en laat alles in 30 min. gaar worden.

8
8
  • 2 druppels tabasco

Verwijder de laurierblaadjes. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met de tabasco, peper en zout.

9
9
  • 125 g crème fraîche

Roer de crème fraîche los met een lepeltje, zodat deze smeuïg wordt.

10
10

Schep de soep in diepe borden of kommen en schep er crème fraîche op.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.