Krui­di­ge pom­poen­soep

(364)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 364

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de pompoen en schep de zaden en de draderige binnenkant eruit met een lepel. Snijd de helften in parten en snijd de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de paprika en courgette in stukken, de bosui in ringetjes en de knoflook fijn. Risp de blaadjes van de tijm.
  2. Verhit de olie in een soeppan en voeg de pompoen, paprika, courgette, bosui, knoflook, chilipeper en tijm toe. Bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 15 min. koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

combinatietip:

Lekker met bruin brood met pesto.

video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kruidige pompoensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­di­ge pom­poen­soep

1
1
  • 1 pompoen

Halveer de pompoen en schep de zaden en de draderige binnenkant eruit met een lepel. Snijd de helften in parten en snijd de schil eraf.

2
2
  • 2 rode paprika's
  • 1 courgette
  • 3 bosuitjes
  • 2 tenen knoflook
  • 15 g tijm

Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de paprika en courgette in stukken, de bosui in ringetjes en de knoflook fijn. Risp de blaadjes van de tijm.

3
3
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl chilipeper

Verhit de olie in een soeppan en voeg de pompoen, paprika, courgette, bosui, knoflook, chilipeper en tijm toe.

4
4
  • 1 liter kraanwater
  • 2 groentebouillontabletten

Bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 15 min. koken.

5
5

Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

combinatietip:

Lekker met bruin brood met pesto.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.