Kou­de kom­kom­mer­soep

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 135 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(74)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 4 personen
3 74

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bosuitjes schoonmaken en in fijne ringetjes snijden. Komkommer schillen en in kleine blokjes snijden. In (soep)pan olie verhitten en bosui zachtjes smoren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Komkommerblokjes, bouillontablet, wijn en 1/2 liter water toevoegen. Soep aan de kook brengen en afgedekt ca. 15 minuten laten koken. Soep laten afkoelen en vervolgens in ca. 1 uur door en door koud laten worden.
  2. Munt fijn knippen. Soep pureren in keukenmachine of met staafmixer. Crème fraîche erdoor roeren en op smaak brengen met zout, peper en munt. Soep meenemen in koelbox.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.