Ge­hakt, aard­ap­pe­len en pa­pri­ka uit de oven

(174)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 174

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Halveer de paprika en verwijder de steel, zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika in repen. Bekleed de braadslee of een bakplaat met bakpapier en verdeel de gehaktballetjes, paprika en aardappelpartjes erover. Zet in het midden van de oven ca. 20 min. tot het gehakt gaar is. Controleer dit door 1 gehaktballetje uit de oven te nemen en door te snijden. Schep af en toe om.
  2. Pluk en was de sla. Meng de olie goed met de balsamicoazijn en schep de dressing om met de sla. Serveer de sla bij de gehaktballetjes en aardappel uit de oven.

variatietip:

Voor een meer uitgebreide salade kun je uitgebakken spekjes of knoflookcroutons door de sla mengen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gehakt, aardappelen en paprika uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt, aard­ap­pe­len en pa­pri­ka uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 2 rode paprika's

Halveer de paprika en verwijder de steel, zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika in repen.

3
3
  • 1 schaal Hollandse rundergehaktballetjes
  • 600 g aardappelpartjes

Bekleed de braadslee of een bakplaat met het bakpapier en verdeel de gehaktballetjes, paprika en aardappelpartjes erover.

4
4

Zet in het midden van de oven ca. 20 min. tot het gehakt gaar is. Schep af en toe om.

Tip: Controleer dit door 1 gehaktballetje uit de oven te nemen en door te snijden.

5
5
  • 1 krop sla
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn

Pluk en was de sla. Meng de olie goed met de balsamicoazijn en schep de dressing om met de sla.

6
6

Serveer de sla bij de gehaktballetjes en aardappel uit de oven.

variatietip:

Voor een meer uitgebreide salade kun je uitgebakken spekjes of knoflookcroutons door de sla mengen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.