Ra­ta­touil­le uit de oven

Of ‘rata’, zoals de Fransen zeggen. Deze Frans-Italiaanse versie van het groentegerecht is met pasta.

(258)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Of ‘rata’, zoals de Fransen zeggen. Deze Frans-Italiaanse versie van het groentegerecht is met pasta. 4 personen
3 258

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 40 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 ºC. Snijd de aubergine en courgette in halve plakken. Snijd de ui en de tomaat in parten. Snijd de paprika in reepjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Schep de groenten in de ovenschaal om met de balsamicoazijn, tijmblaadjes en peper. Druppel ⅔ van de olie erover. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Schep halverwege om.
  2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het basilicum in reepjes en de knoflook in dunne plakjes. Breng de hüttenkäse op smaak met de helft van het basilicum en (versgemalen) peper.
  3. Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag de rest van de olie en fruit de knoflook goudbruin. Laat de pasta uitlekken en schep de knoflook met de olie erdoor. Serveer de pasta met de geroosterde groenten, een schep hüttenkäse en de rest van het basilicum.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 145 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Ratatouille uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­ta­touil­le uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 225 ºC.

2
2
  • 1 aubergine
  • 1 courgette

Snijd de aubergine en courgette in halve plakken.

3
3
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 1 paprika

Snijd de ui en de tomaat in parten. Snijd de paprika in reepjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 1 el verse tijm
  • 2 el balsamicoazijn

Ris de blaadjes van de takjes tijm. Schep de groenten in de ovenschaal om met de balsamicoazijn, tijmblaadjes en peper.

5
5
  • 2 el olijfolie

Druppel de olie erover. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Schep halverwege om.

6
6
  • 250 g volkoren spaghetti

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
7
  • 15 g verse basilicum
  • 1 teen knoflook

Snijd het basilicum in reepjes en de knoflook in dunne plakjes.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

8
8
  • 150 g hüttenkäse

Breng de hüttenkäse op smaak met de helft van het basilicum en (versgemalen) peper.

9
9
  • 1 el olijfolie

Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag de olie en fruit de knoflook goudbruin.

10
10

Laat de pasta uitlekken en schep de knoflook met de olie erdoor.

11
11

Serveer de pasta met de geroosterde groenten, een schep hüttenkäse en het basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.