Pom­poen uit de oven

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 540 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(188)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 188

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen
Keukenspullen
  • braadslede

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Snijd de pompoen in 8-12 parten. Verwijder de pitten en draden. Leg de parten pompoen naast elkaar in een braadslede en bestrooi met tijm, peper en zout.
  2. Snipper de ui. Snijd de knoflook en champignons in plakjes. Verdeel de ui, knoflook en champignons over de pompoen en bestrooi het geheel opnieuw met peper en zout. Sprenkel de azijn en olijfolie over de pompoenparten. Laat de pompoenparten in het midden van de oven in 30-40 min. gaar worden.
  3. Bedruip regelmatig met het braadvocht. Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Leg de parten pompoen in diepe borden en schep het braadvocht erover. Strooi de hüttenkäse, flinters kaas en hazelnoten erover.

combinatietip:

Lekker met kruidige couscous.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pompoen uit de oven

terug naar recept

Pom­poen uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 8 g verse tijm
  • 1 pompoen

Ris de blaadjes tijm van de takjes. Snijd de pompoen in 8-12 parten. Verwijder de pitten en draden.

3
3

Leg de parten pompoen naast elkaar in een braadslee en bestrooi met de tijm, peper en zout.

4
4
  • 2 rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 250 g kastanjechampignons

Snipper de ui. Snijd de knoflook en champignons in plakjes.

5
5

Verdeel de ui, knoflook en champignons over de pompoen en bestrooi het geheel opnieuw met peper en zout.

6
6
  • 1 el balsamicoazijn
  • 100 ml olijfolie extra vierge

Sprenkel de azijn en olijfolie over de pompoenparten. Laat de pompoenparten in het midden van de oven in 30-40 min. gaar worden.

7
7
  • 65 g hazelnoten

Bedruip regelmatig met het braadvocht. Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

8
8
  • 125 g hüttenkäse
  • 50 g Grana Padano, snippers

Leg de parten pompoen in diepe borden en schep het braadvocht erover. Strooi de hüttenkäse, flinters kaas en hazelnoten erover.

combinatietip:

Lekker met kruidige couscous.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.