Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Pom­poen uit de oven

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 540 kcal voedingswaarden
    • 25 min bereiden
    • 30 min wachten
(168)waardeer
Een lekker wereldkeuken recept. Het vegetarische hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: verse tijm, pompoen, grof zeezout, rode uien, knoflook, kastanjechampignons, balsamicoazijn, olijfolie extra vierge, hazelnoten, pittige kaas en hüttenkäse Wereldkeuken hoofdgerecht 4 personen 540 kcal
4 168

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • braadslede

Bereiden

Oven voorverwarmen op 200 °C. Blaadjes tijm van takjes rissen. Pompoen in 8-12 parten snijden. Pitten en draden verwijderen. Parten pompoen naast elkaar in braadslede leggen en bestrooien met tijm, zout en peper. Ui, knoflook en champignons erover verdelen en geheel opnieuw bestrooien met zout en peper. Azijn en olijfolie over pompoenparten sprenkelen. Pompoenparten in midden van oven in 30-40 min. gaar laten worden. Regelmatig bedruipen met braadvocht. In droge koekenpan hazelnoten goudbruin roosteren. Op bord laten afkoelen. Parten pompoen in vier diepe borden leggen en braadvocht erover scheppen. Hüttenkäse, flinters kaas en hazelnoten erover strooien. Lekker met kruidige couscous.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 540 kcal
  • Eiwit 16 g
  • Vet 42 g
  • Koolhydraten 24 g
Tags