Kip en pom­poen uit de oven

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 340 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 35

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in vieren. Schep de zaden eruit en snijd de stukken vervolgens in parten.
  2. Schep in een kom de drumsticks, pompoen, korianderzaadjes en 2 el olijfolie goed door elkaar. Strooi er zout en peper over. Verdeel de stukken gelijkmatig over de bakplaat.
  3. Schuif de bakplaat in het midden van de oven. Rooster de kip en groente in ca. 40 min. goudbruin en gaar.
  4. Schep vlak voor het serveren de fijngehakte rucola, azijn en resterende olie door elkaar en voeg zout en peper toe. Verdeel de kip en pompoen over 4 borden schep de rucolasalsa erover. Lekker met een groene salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: HipKip

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.