Aard­ap­pel­waai­ers uit de oven

  • bijgerecht
  • 6 personen
  • 385 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(126)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 6 personen
4 126

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Boen de aardappels goed schoon. Snijd elke aardappel aan één kant in, met telkens enkele millimeters tussenruimte. Snijd de aardappel net niet helemaal door; de schijfjes moeten aan de onderkant vast blijven zitten. Steek enkele plakken kaas in de ingesneden aardappels. Smelt de boter in enkele seconden in de magnetron en roer deze door de truffelolie. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Kwast elke aardappel in met het oliemengsel (ook tussen de schijfjes) en zet ze in een ingevette ovenschaal. Laat de aardappels in de oven in 1 uur gaar worden.

Tip:

Je kunt heel gemakkelijk voorkomen dat je de aardappels te ver insnijdt, door ze tijdens het snijden op een lepel te leggen. De holling van de lepel zorgt ervoor dat je niet kunt uitschieten.

Tip:

Wil je de aardappelwaaiers vooraf klaarmaken? Haal ze uit de oven, laat ze afkoelen en bewaar ze (maximaal 24 uur) op een koele plaats. Verwarm de aardappels vervolgens in 6 minuten op vol vermogen in de magnetron, of verwarm ze 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 ºC.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Aardappelwaaiers uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­waai­ers uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 18 pommes primeur

Snijd elke aardappel aan één kant in, met telkens enkele millimeters tussenruimte. Snijd net niet helemaal door.

3
3
  • 150 g Grana Padano

Steek enkele plakken kaas in de ingesneden aardappels.

4
4
  • 25 g boter
  • 50 ml olijfolie extra vierge met truffelaroma

Smelt de boter in enkele seconden in de magnetron en roer deze door de truffelolie. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

5
5

Bestrijk elke aardappel met het oliemengsel (ook tussen de plakjes) en zet in een ingevette ovenschaal. Laat in de oven in 1 uur gaar worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.