Spi­na­zie­sa­la­de

Met zelfgegrilde paprikareepjes en een zure dressing. Lekker als bij- of voorgerecht.

(135)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Met zelfgegrilde paprikareepjes en een zure dressing. Lekker als bij- of voorgerecht. 4 personen
3 135

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop een dressing van de azijn met de olie. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
  2. Verhit de grillpan en gril hierop de paprika's tot de schil zwart ziet. Doe de paprika's in een afgesloten plastic zakje en laat ze afkoelen. Wrijf daarna de velletjes er zoveel mogelijk af en snijd de paprika's in hele dunne reepjes. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Rasp de kaas.
  3. Schep de dressing door de spinazie, zorg dat alle blaadjes met een laagje dressing zijn bedekt. Bestrooi de salade met de kikkererwten, kaas en de paprikareepjes.

bereidingstip:

Voor een snellere versie kun je kant-en-klare gegrilde paprika's gebruiken (pot 295 g, AH Excellent).

video

Groen­ten gril­len en roos­te­ren

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 295 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Spinaziesalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­sa­la­de

1
1
  • 2 el balsamicoazijn
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • ½ teen knoflook

Klop een dressing van de azijn met de olie. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

2
2
  • 2 rode paprika's

Verhit de grillpan en gril hierop de paprika's tot de schil zwart ziet. Doe de paprika's in een afgesloten plastic zakje en laat ze afkoelen.

Groenten grillen en roosteren

Instructievideo

00:50 min.

3
3

Wrijf daarna de velletjes er zoveel mogelijk af en snijd de paprika's in hele dunne reepjes.

4
4
  • 400 g kikkererwten
  • 50 g Grana Padano

Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Rasp de kaas.

5
5
  • 300 g spinazie

Schep de dressing door de spinazie, zorg dat alle blaadjes met een laagje dressing zijn bedekt.

6
6

Bestrooi de salade met de kikkererwten, kaas en de paprikareepjes.

bereidingstip:

Voor een snellere versie kun je kant-en-klare gegrilde paprika's gebruiken (pot 295 g, AH Excellent).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.