Ge­roos­ter­de groen­ten en ri­cot­ta uit de oven

Even snijden, in de oven en je eet vanavond groenten met dat lekkere grillsmaakje.

(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Even snijden, in de oven en je eet vanavond groenten met dat lekkere grillsmaakje. 4 personen
3 56

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uien in parten. Halveer de courgette in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm breed. Halveer de paprika’s, verwijder met een scherp mes de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm.
  2. Meng de gesneden groenten met de cherrytomaten, 4 el olie, de oregano en de azijn op een bakplaat. Bestrooi met wat zout en peper en schep om. Rooster de groenten ca. 45 min. in het midden van de oven, schep elke 10 min. om.
  3. Stort ondertussen de ricotta op een andere, met bakpapier beklede bakplaat. Schuif onder de groenten in de oven en bak ca. 30 min. Neem de ricotta uit de oven en laat 15 min. afkoelen.
  4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de gnocchi in 12 min. al omscheppend goudbruin. Snijd de munt fijn. Neem de groenten uit de oven en bestrooi met de munt. Breek de ricotta (op kamertemperatuur) in stukken erover en serveer de groenten met de gnocchi.

variatietip:

Eten er geen kinderen mee? Voeg dan bij stap 2 voor wat extra pit 2 rode pepers toe. Snijd het steeltje van de pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 525 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde groenten en ricotta uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de groen­ten en ri­cot­ta uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 rode uien
  • 1 courgette

Snijd de uien in parten. Halveer de courgette in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika

Halveer de paprika’s, verwijder met een scherp mes de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 250 g cherrytomaten
  • 4 el milde olijfolie
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 el balsamicoazijn

Meng de gesneden groenten met de cherrytomaten, olie, oregano en azijn op een bakplaat. Bestrooi met wat zout en peper en schep om.

5
5

Rooster de groenten ca. 45 min. in het midden van de oven, schep elke 10 min. om.

6
6
  • 250 g ricotta

Stort ondertussen de ricotta op een andere, met bakpapier beklede bakplaat. Schuif onder de groenten in de oven en bak ca. 30 min.

7
7

Neem de ricotta uit de oven en laat 15 min. afkoelen.

8
8
  • 2 el milde olijfolie
  • 250 g gnocchi

Verhit de olie in een koekenpan en bak de gnocchi in 12 min. al omscheppend goudbruin.

9
9
  • 7½ g verse munt

Snijd de munt fijn. Neem de groenten uit de oven en bestrooi met de munt.

10
10

Breek de ricotta (op kamertemperatuur) in stukken erover en serveer de groenten met de gnocchi.

variatietip:

Eten er geen kinderen mee? Voeg dan bij stap 2 voor wat extra pit 2 rode pepers toe. Snijd het steeltje van de pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.