Maal­tijd­soep van ge­roos­ter­de groen­ten

Met bouillon, balletjes, gegrilde groenten én frisse munt maak je deze heerlijke maaltijdsoep.

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met bouillon, balletjes, gegrilde groenten én frisse munt maak je deze heerlijke maaltijdsoep. 4 personen
3 42

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uien in parten. Halveer de courgette in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm breed. Halveer de paprika’s, verwijder met een scherp mes de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Meng de gesneden groenten met de cherrytomaten, olie, oregano en azijn op een bakplaat. Bestrooi met wat zout en peper en schep om. Rooster de groenten ca. 45 min. in het midden van de oven, schep elke 10 min. om.
  2. Stort ondertussen de ricotta op een andere, met bakpapier beklede bakplaat. Schuif onder de groenten in de oven en bak ca. 30 min. Neem de ricotta uit de oven en laat 15 min. afkoelen.
  3. Doe de groenten en ricotta met de bouillontabletten en het water in een grote (soep)pan en breng aan de kook. Neem de pan van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg de rundersoepballetjes toe en laat op laag vuur in 10 min. gaar worden. Snijd ondertussen de munt fijn en het ciabatta-brood in plakjes. Verdeel de soep over de kommen, garneer met de munt en serveer met het brood
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 2.005 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Maaltijdsoep van geroosterde groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd­soep van ge­roos­ter­de groen­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 rode uien
  • 1 courgette

Snijd de uien in parten. Halveer de courgette in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika

Halveer de paprika’s, verwijder met een scherp mes de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 250 g cherrytomaten
  • 4 el milde olijfolie
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 el balsamicoazijn

Meng de gesneden groenten met de cherrytomaten, olie, oregano en azijn op een bakplaat. Bestrooi met wat zout en peper en schep om.

5
5

Rooster de groenten ca. 45 min. in het midden van de oven, schep elke 10 min. om.

6
6
  • 250 g ricotta

Stort ondertussen de ricotta op een andere, met bakpapier beklede bakplaat. Schuif onder de groenten in de oven en bak ca. 30 min.

7
7

Neem de ricotta uit de oven en laat 15 min. afkoelen.

8
8
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 1¼ liter water

Doe de groenten en ricotta met de bouillontabletten en het water in een grote (soep)pan en breng aan de kook.

9
9
  • 275 g rundersoepballetjes

Neem de pan van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg de rundersoepballetjes toe en laat op laag vuur in 10 min. gaar worden.

10
10
  • 15 g verse munt
  • 1 ciabatta

Snijd ondertussen de munt fijn en het ciabatta-brood in plakjes. Verdeel de soep over de kommen, garneer met de munt en serveer met het brood

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.