Ge­roos­ter­de groen­ten en ri­cot­ta uit de oven

Hoe de groenten hun lekkere smaak krijgen? Door de mix met oregano, balsamico én kaas.

(181)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Hoe de groenten hun lekkere smaak krijgen? Door de mix met oregano, balsamico én kaas. 4 personen
3 181

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 35 cm)
  • bakplaat
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ui in parten. Halveer de courgette in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
  2. Meng in de ovenschaal de gesneden groenten met de rode peper, romaatjes, olie, oregano, azijn en het zeezout. Breng op smaak met peper en schep om. Rooster de groenten ca. 45 min. in het midden van de oven, schep elke 10 min. om.
  3. Stort de ricotta op een met het bakpapier beklede bakplaat. Schuif onder de groenten in de oven en bak de ricotta ca. 30 min. Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen. Snijd ondertussen de munt fijn.
  4. Neem de groenten uit de oven en bestrooi met de munt. Breek de ricotta in stukken erover en serveer.

combinatietip:

Lekker met ciabatta.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 530 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde groenten en ricotta uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de groen­ten en ri­cot­ta uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 rode uien
  • 1 courgette

Snijd de ui in parten. Halveer de courgette in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm.

3
3
  • 1 paprikamix

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 1 rode peper

Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

5
5
  • 250 g romaatjes
  • 4 el arachideolie
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 tl zeezout

Meng in de ovenschaal de gesneden groenten met de rode peper, romaatjes, olie, oregano, azijn en het zeezout. Breng op smaak met peper en schep om.

6
6

Rooster de groenten ca. 45 min. in het midden van de oven, schep elke 10 min. om.

7
7
  • 250 g ricotta

Stort de ricotta op een met het bakpapier beklede bakplaat. Schuif onder de groenten in de oven en bak de ricotta ca. 30 min.

8
8
  • 15 g munt

Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen. Snijd ondertussen de munt fijn.

9
9

Neem de groenten uit de oven en bestrooi met de munt. Breek de ricotta in stukken erover en serveer.

combinatietip:

Lekker met ciabatta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.