Ge­roos­ter­de pa­pri­ka met ri­cot­ta

Paprika's roosteren is niet moeilijk. En ze geven deze salade een heerlijke zoetige smaak.

(73)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Paprika's roosteren is niet moeilijk. En ze geven deze salade een heerlijke zoetige smaak. 4 personen
3 73

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de paprika's op het rooster in het midden van de oven en rooster ze ca. 30 min. Neem uit de oven en doe ze in een afgesloten plastic zak of afgedekte pan. Laat 20 min. rusten. Verwijder het vel, de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s. Snijd het vruchtvlees in repen.
  2. Meng de olie, azijn, knoflook en oregano tot een dressing. Voeg de paprika toe en schep om. Verdeel de ricotta met behulp van twee theelepels in kleine bolletjes over de salade.

Tip:

Je kunt deze salade maximaal een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verdeel vlak voor het serveren de ricotta erover.

video

Pa­pri­ka's roos­te­ren en ont­vel­len

Instructievideo - 01:07 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde paprika met ricotta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de pa­pri­ka met ri­cot­ta

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 rode paprika's

Leg de paprika’s op het rooster in het midden van de oven en rooster ze ca. 30 min. Neem uit de oven en doe ze in een afgesloten plastic zak of afgedekte pan. Laat 20 min. rusten.

Paprika's roosteren en ontvellen

Instructievideo

01:07 min.

3
3

Verwijder het vel, de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in brede repen.

4
4
  • 1 teen knoflook
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 tl gedroogde oregano

Snijd de knoflook in plakjes. Meng in een kom met de olie, balsamicoazijn en oregano.

5
5
  • 100 g ricotta

Voeg de paprika toe en schep om. Verdeel de ricotta met behulp van twee theelepels in kleine bolletjes over de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.