Bie­ten met ri­cot­ta en munt

De ricotta bak je in de oven. Dat geeft hem extra smaak en is heerlijk bij de groenten.

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan De ricotta bak je in de oven. Dat geeft hem extra smaak en is heerlijk bij de groenten. 4 personen
3 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bieten en snijd in kleine gelijke partjes. Snijd de uien in partjes en doe met de bieten in de ovenschaal. Besprenkel de bieten en ui met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de ricotta boven en de bieten en ui onder in de oven. Bak ca. 30 min.
  3. Snijd ondertussen de muntblaadjes fijn. Verdeel de bieten en ui over een schaal. Verdeel de ricotta er in stukken over. Besprenkel alles met de azijn en bestrooi met de munt.

combinatietip:

Lekker bij rollade met gepofte appel

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 225 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Bieten met ricotta en munt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bie­ten met ri­cot­ta en munt

1
1
  • 500 g gekookte rode bieten
  • 2 uien

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bieten en snijd in kleine gelijke partjes. Snijd de uien in partjes en doe met de bieten in de ovenschaal.

2
2
  • 1 el olijfolie

Besprenkel de bieten en ui met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 250 g ricotta

Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de ricotta boven en de bieten en ui onder in de oven. Bak ca. 30 min.

4
4
  • 2 takjes munt

Snijd ondertussen de muntblaadjes fijn. Verdeel de bieten en ui over een schaal. Verdeel de ricotta er in stukken over.

5
5
  • 2 el balsamicoazijn

Besprenkel alles met de azijn en bestrooi met de munt.

combinatietip:

Lekker bij rollade met gepofte appel

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.