Cur­ry van ge­hakt met sper­zie­bo­nen­rijst

(99)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 99

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen 8 min. Giet de rijst af, vang het kookwater op. Schep de sperziebonen door de rijst.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes in 5 min. goudbruin. Voeg de uien en de paprika toe en roerbak 3 min. Voeg de boemboe, de kokosmelk en 150 ml kookwater van de rijst toe. Breng al omscheppend aan de kook, doe de deksel op de pan en kook de curry op laag vuur nog 6 min.
  3. Breng de rijst op smaak met peper en zout. Serveer de curry met de sperziebonenrijst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 36-37

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.