Een duurzamer kaas- en zuivelschap

Maar wat betekent duurzamer dan precies?

Doordat we samenwerken met 300 melkveehouders weten we precies waar onze zuivel vandaan komt. Daardoor kunnen we de AH Goudse kaas en AH Hollandse zuivel steeds duurzamer maken. En daar zijn we trots op. Want duurzamere zuivel is beter voor de koe, de natuur en de boer. Hoe dan precies? Onze koeien krijgen uiteraard weidegang, waardoor ze buiten kunnen grazen. En 's winters hebben ze meer ruimte in de stal om te eten en te liggen.

Een stapje verder

Omdat het voer van de koeien uit de regio komt en we het aantal koeien meer in balans brengen met het land, verminderen we onze CO2 uitstoot. Echt uniek is ons bodemprogramma. Dankzij speciale zaden bevorderen we de biodiversiteit van de bodem en ontstaat er een kruidenrijk grasland. Hierdoor wordt de bodem gezonder en veerkrachtiger én zien we meer weidevogels terug in onze graslanden. Voor dit programma krijgen onze boeren een extra vergoeding. Zij gebruiken uitsluitend groene stroom en zorgen goed voor hun dieren. Het is ook niet zo gek dat we trots zijn op onze zuivelketen. Zo trots dat iedereen een kijkje mag nemen bij onze boeren. Jij ook!

De verduurzaming van het kaas- en zuivelschap

Om nog beter invulling te kunnen geven aan het verder verduurzamen van het huismerk zuivelschap, hebben Albert Heijn en Royal A-ware een overeenkomst gesloten voor het realiseren van een duurzamere en transparante productieketen voor zuivelproducten. Lees hier meer over in het persbericht.

Persbericht: verduurzaming kaas- en zuivelschap
Meer weten over onze duurzame zuivelketen?

Bekijk de video

Loading interface...