Eieren

Eieren zijn er in alle soorten in maten. Bij Albert Heijn verkopen we vrije uitloop, biologische en rondeel eieren. Wij vinden het leven van onze kippen belangrijk en doen er veel aan om de leefomstandigheden te verbeteren. Het Beter Leven keurmerk beoordeelt het leven van de kip en geeft één, twee of drie sterren. Hierdoor kan je makkelijker een bewuste keuze maken.


Vanwege de vogelgriep worden de hennen tijdelijk binnengehouden (opgehokt) ter bescherming van hun eigen gezondheid. Dit heeft gevolgen voor onder andere vrije uitloopeieren. Deze eieren heten tijdelijk scharrel ei in plaats van vrije uitloopei. De hennen hebben nog wel toegang tot de overdekte buitenuitloop (veranda)”

Check je ei via blockchaintechnologie

Doordat we blockchaintechnologie gebruiken wordt alles vastgelegd en is de hele keten transparant. Alle stappen die de pluimveehouders zetten kan je dus thuis volgen door de code op je ei. Vul de code in en lees meer welke reis jouw eitje heeft gemaakt en welke boer voor de hennen heeft gezorgd. Pluimveehouder Ard van de Weele vertelt over zijn kippen, waarover je uitgebreid kan lezen in ons artikel over de eierketen.

Lees meer de eierketen

Het blockchainproces van ei tot z

Wil je dit ei- en blockchainproces van ei tot z bekijken?

Bekijk de infographic

Dit doen wij samen met onze ketenpartners

Transparantie in de keten

Albert Heijn zet zich elke dag in om het beter te doen voor mens, dier en milieu. Dat doen we samen met onze leveranciers en partners.

Weten wat er gebeurt

Om alle ingrediënten voor een beter leven te bieden willen we klanten veel keuze bieden in lekkere, duurzame en betaalbare producten. Dat kan alleen als we in goed contact staan met onze telers en leveranciers en van elke stap in de keten weten wat er gebeurt. Iedereen moet kunnen begrijpen wat we doen en welke keuzes we maken.

Albert Heijn vertelt je alles wat je over je product wilt weten

Dit doet Albert Heijn samen met Van Beek en Interovo, twee van de leveranciers van onze eieren, en technologiepartner SIM door middel van blockchain, een technologie die elke stap in de keten vastlegt. Zo is het mogelijk klanten te laten zien hoe en waar deze producten vandaan komen.

AH Scharreleieren 1 ster

Onze AH Scharreleieren zijn afkomstig van een sterk en robuust kippenras. De kippen krijgen gevarieerde voeding en hebben veel ruimte om te scharrelen, zowel binnen als buiten (overdekt). Er zijn strobalen waar de kippen op kunnen springen en spelen. De stal is bestrooid met verse stro, houtkrullen of zand zodat de kip kan scharrelen of kan baden in het zand. Daarom krijgen onze kippen 1 ster van het Beter Leven Keurmerk.Bestel hier AH scharreleieren

Populaire scharreleieren

AH Vrije Uitloop eieren

De kippen van onze Vrije Uitloop eieren kunnen elke dag scharrelen in de open lucht op een oppervlak van minimaal 2,5 vierkante meter per kip. Er is altijd toegang tot een overdekt uitloop. Strobalen, strooien van extra granen en kiezelsteentjes zorgen voor extra afleiding voor de kippen. Aan de schuurstenen kunnen de kippen hun snavels en nagels scherpen. Daarom krijgen onze Vrije Uitloop eieren 2 sterren van het Beter Leven Keurmerk.Bestel hier AH Vrije Uitloop eieren

Populaire vrije uitloop eieren

AH Biologische eieren

Onze Biologische kippen hebben 3 sterren van het Beter Leven keurmerk. Zo heeft de stal van onze Biologische kippen daglicht en zijn er legnesten, zitstokken en strooisel om in te kunnen scharrelen. De kippen hebben minimaal 8 uur per dag toegang tot een uitloop in de open lucht. De uitloop is voorzien van beschutting in de vorm van bomen, struiken en zogenaamde schuiltafels.Bestel hier AH Biologische eieren

Populaire biologische eieren

AH Verse Rondeeleieren

Een rondeel is een rondepluimveestal waar het natuurlijke gedrag en de natuurlijke behoeften van de kip centraal staan. De Rondeel is gelegen aan een bosrand waar boomstronken zijn geplaatst. Het buitenverblijf is voorzien van kunstgras waardoor de kippen in elk jaargetijde naar buiten kunnen. Het milieu staat hier ook centraal. Je kan te allen tijden een kijkje nemen in de Rondeel pluimveebedrijven. Onze Verse Rondeeleieren krijgen 3 sterren van het Beter Leven keurmerk.Lees meer

Verse Rondeeleieren