Stichting Beter voor Natuur & Boer

Sinds november 2023 is de onafhankelijke Stichting Beter voor Natuur & Boer opgericht. Het huidige bedrijfsprogramma van Albert Heijn is de basis voor de certificeringsvoorwaarden van de Beter voor Natuur & Boer certificatieschema's die door de onafhankelijke stichting worden beheerd. Deelnemers aan het bedrijfsprogramma van Albert Heijn starten in 2024 de transitie naar certificatie volgens het Beter voor Natuur & Boer certificatieschema. Albert Heijn zal de Stichting Beter voor Natuur & Boer verzoeken dat zij gedurende een overgangsperiode het bedrijfslogo Beter voor Natuur & Boer met toestemming van de stichting kan blijven gebruiken

 

Scan je ei: weten waar jouw ei vandaan komt?

  • Open scan je ei via onderstaande link

  • Scan jouw ei of zoek een van onze boeren op.

  • Bekijk alle informatie over jouw ei, de kip en de boer.

'Beter' betekent voor...

Eieren

Eieren zijn er in soorten in maten. Bij Albert Heijn verkopen we vrije-uitloop-, biologische en rondeel-eieren. Wij vinden het leven van onze kippen belangrijk en doen er veel aan om de leefomstandigheden te verbeteren. Het Beter Leven keurmerk beoordeelt het leven van de kip en geeft 1, 2 of 3 sterren. Hierdoor kan je makkelijker een bewuste keuze maken. Lees meer over de eierketen.

Check je ei via blockchaintechnologie

Doordat we blockchaintechnologie gebruiken, weet je van A tot Z waar je ei vandaan komt en wat ermee is gebeurd. Sinds 2020 is de productieketen van alle huismerkeieren volledig inzichtelijk.

  • Alle verse eieren bij Albert Heijn in het schap hebben ten minste 1 ster.

  • Ook alle eieren die als ingrediënt verwerkt worden in AH Huismerk-producten zijn minimaal scharreleieren.

  • Elk ei heeft een code. Met die code kun je thuis alle stappen volgen die de pluimveehouders zetten.

  • Vul de code in en lees welke reis jouw eitje heeft gemaakt en welke boer voor de hennen heeft gezorgd.

Dit doen wij samen met onze ketenpartners

Transparantie in de keten

Wij zetten onszelf elke dag in om het beter te doen voor mens, dier en milieu. Iedereen moet kunnen begrijpen wat we doen en welke keuzes we maken. Samen met twee van onze eierleveranciers, Van Beek en Interovo, en technologiepartner ImpactBuying maken we dit mogelijk. Samen leggen we elke stap in de keten vast. Zo kunnen klanten zien waar deze producten vandaan komen.