Op­per­de­pop: yog­hurt­ijs met spe­cu­laas 2-4 jr

De speculaaslaag maakt dit toetje lekker Hollands.

  • kindergerecht
  • 4 personen
  • 320 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 6 uur wachten
(2) waardeer
hollands kindergerecht De speculaaslaag maakt dit toetje lekker Hollands. 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rechthoekig diepvriesbakje of cakevorm (1 liter)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop de slagroom stijf in een kom. Schep de suiker en yoghurt erdoor. Verkruimel de speculaasjes met een deegroller tot fijn kruim. Strooi over de bodem van de vorm. Schep het yoghurtmengsel erop. Dek het yoghurtmengsel af met een deksel of vershoudfolie en laat in 6 uur bevriezen in de vriezer.
  2. Neem het ijs 10 min. voor serveren uit de vriezer. Houd de onderkant van de vorm kort in heet water en keer het ijs op een schaal. Snijd het ijs in plakken en verdeel over 4 bordjes.

Tip:

Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 70 mg
Tags
Ook te zien in

Opperdepop: yoghurtijs met speculaas 2-4 jr

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: yog­hurt­ijs met spe­cu­laas 2-4 jr

1
1
  • 200 ml verse slagroom
  • 75 g fijne kristalsuiker
  • 200 ml vanilleyoghurt

Klop de slagroom stijf in een kom. Schep de suiker en yoghurt erdoor.

2
2
  • 4 speculaas

Verkruimel de speculaasjes met een deegroller tot fijn kruim. Strooi over de bodem van de vorm. Schep het yoghurtmengsel erop.

3
3

Dek het yoghurtmengsel af met een deksel of vershoudfolie en laat in 6 uur bevriezen in de vriezer.

4
4

Neem het ijs 10 min. voor serveren uit de vriezer. Houd de onderkant van de vorm kort in heet water en keer het ijs op een schaal.

5
5

Snijd het ijs in plakken en verdeel over 4 bordjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.