Opperdepop: yoghurtijs met speculaas 2-4 jr
De speculaaslaag maakt dit toetje lekker Hollands.
Aan de slag
Klop de slagroom stijf in een kom. Schep de suiker en yoghurt erdoor. Verkruimel de speculaasjes met een deegroller tot fijn kruim. Strooi over de bodem van de vorm. Schep het yoghurtmengsel erop. Dek het yoghurtmengsel af met een deksel of vershoudfolie en laat in 6 uur bevriezen in de vriezer.
Neem het ijs 10 min. voor serveren uit de vriezer. Houd de onderkant van de vorm kort in heet water en keer het ijs op een schaal. Snijd het ijs in plakken en verdeel over 4 bordjes.
Opperdepop: yoghurtijs met speculaas 2-4 jr
De speculaaslaag maakt dit toetje lekker Hollands.
null personen
320 kcal
30 min. bereiden
360 min. wachten
Aan de slag
Klop de slagroom stijf in een kom. Schep de suiker en yoghurt erdoor. Verkruimel de speculaasjes met een deegroller tot fijn kruim. Strooi over de bodem van de vorm. Schep het yoghurtmengsel erop. Dek het yoghurtmengsel af met een deksel of vershoudfolie en laat in 6 uur bevriezen in de vriezer.
Neem het ijs 10 min. voor serveren uit de vriezer. Houd de onderkant van de vorm kort in heet water en keer het ijs op een schaal. Snijd het ijs in plakken en verdeel over 4 bordjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
200 ml verse slagroom
75 g fijne kristalsuiker
200 ml vanilleyoghurt
4 speculaas
Dit heb je nodig
rechthoekig diepvriesbakje of cakevorm (1 liter)