bewaar
Opperdepop: slabakjes met mihoen en kip 2-4 jr
Opperdepop: slabakjes met mihoen en kip 2-4 jr
bewaar

Opperdepop: slabakjes met mihoen en kip 2-4 jr

Extra leuk: de kinderen mogen ook de ‘schaaltjes’ opeten!

20 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

kipfilet

3 el

citroensap

1 krop

krop ijsbergsla

1

rode paprika

250 g

verse snijbonen

100 g

mihoen

1 teen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

2 el

sojasaus

Extra leuk: de kinderen mogen ook de ‘schaaltjes’ opeten!

Aan de slag

1

Snijd de kipfilet in dunne repen. Meng in een kom met 2 el van de citroensap en laat 10 min. marineren. Maak intussen de buitenste 4 mooie bladeren van de ijsbergsla voorzichtig los. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Verwijder het steeltje en de zaadjes van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes.

2

Maak de snijbonen schoon. Kook 6 min. in een pan met een beetje water en giet af in een vergiet. Leg intussen de mihoen in een schaal en schenk er kokend water op. Laat 5 min. wellen. Knip met een schaar in stukken. Hak de knoflook fijn.

3

Verhit de olie in een pan en bak de kip 4 min. Voeg de knoflook en paprikablokjes toe en bak 3 min. mee. Voeg de snijbonen en mihoen toe en warm nog 1 min. door. Breng op smaak met de rest van het citroensap en de sojasaus. Verdeel de slabladeren als kommetjes over 4 borden en vul met het mihoenmengsel.

algemeenBron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.