Opperdepop: kokoskip met ananas 1-2 jr
Wat dit kipgerecht zo bijzonder maakt? De combinatie kokos met ananas: lekker zoet!
Ingrediënten
4 personen
1
rode paprika
1 teen
knoflook
400 g
kipfilet
2 el
traditionele olijfolie
200 ml
kokosmelk
2 tl
kerriepoeder
227 g
ananasstukjes op siroop
1 el
citroensap
Aan de slag
Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de knoflook fijn en snijd de kipfilet in dunne reepjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook 30 sec. Voeg de reepjes kip toe en bak al omscheppend 3 min. mee. Meng de paprika erdoor en bak nog 1 min. Schenk de kokosmelk in de pan en voeg de kerriepoeder en ananas toe.
Draai het vuur lager en laat het gerecht met een deksel op de pan 5 min. zacht sudderen. Breng de kokoskip en saus op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout.
Opperdepop: kokoskip met ananas (1-2 jr)
Instructievideo - 01:59 min.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Opperdepop: kokoskip met ananas 1-2 jr
Wat dit kipgerecht zo bijzonder maakt? De combinatie kokos met ananas: lekker zoet!

4 personen
265 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de knoflook fijn en snijd de kipfilet in dunne reepjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook 30 sec. Voeg de reepjes kip toe en bak al omscheppend 3 min. mee. Meng de paprika erdoor en bak nog 1 min. Schenk de kokosmelk in de pan en voeg de kerriepoeder en ananas toe.
Draai het vuur lager en laat het gerecht met een deksel op de pan 5 min. zacht sudderen. Breng de kokoskip en saus op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout.
algemeen:Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn
combinatietip:Lekker met rijst en komkommer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 rode paprika
1 teen knoflook
400 g kipfilet
2 el traditionele olijfolie
200 ml kokosmelk
2 tl kerriepoeder
227 g ananasstukjes op siroop
1 el citroensap