Aantal porties
100 ml volle melk
volle melk
180 gram chocolade extra puur 72%
chocolade extra puur 72%
1 mespunt zout
zout
175 gram witte basterdsuiker
witte basterdsuiker
200 gram ongezouten roomboter
ongezouten roomboter
3 middelgrote eieren
middelgrote eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel
zelfrijzend bakmeel
400 gram chocolademousse
chocolademousse
325 gram Kitkat mini's
Kitkat mini's
210 gram M&M's crispy
M&M's crispy
bakpapier
springvorm (Ø 18 cm)
satéprikker
feestelijk lint
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.
Breng een pan met water aan de kook. Hang er een iets kleinere pan of kom in, die het water niet mag raken. Hak de chocolade grof en laat met de melk in pan of kom smelten (au bain-marie). Laat 5 min afkoelen.
Klop ondertussen in een ruime kom de boter, suiker en een mespunt zout met een mixer tot een luchtige, witte massa. Dit duurt 5 min. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige is opgenomen. Spatel het chocolademengsel door het beslag. Zeef het meel boven het beslag en spatel het er voorzichtig door. Schep het beslag in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Controleer na 30 min. op gaarheid met een satéprikker. Laat de taart op een rooster 1 uur en 30 min. afkoelen.
Verwijder de vorm en snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk 1 helft met 1 beker chocolademousse. Leg de andere helft er omgekeerd (voorzichtig) op en bestrijk de bovenkant en zijkant van de taart met de rest van de chocolademousse. Breek de KITKAT’s doormidden en zet ze rechtop rondom de taart. Strik het lint om de taart. Bestrooi de bovenkant met de M&M's.