Ze­bra ca­ke­pops

  • nagerecht
  • 16 stuks
  • 185 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans nagerecht 16 stuks
3 50

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine, 16 satéprikkers (puntje en 5 cm eraf gesneden), bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verkruimel de cupcakes zo fijn mogelijk in de keukenmachine. Voeg de jam toe en maal tot een egale massa. Vorm er 16 bolletjes van ca. 3 cm doorsnede van. Laat minimaal 30 min. opstijven in de koelkast.
  2. Doe de pure chocolade in een vuurvaste kom of pan. Hang deze in een grotere pan met kokend water, zorg dat de bovenste kom of pan het water niet raakt. Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Doop de satéprikkers eerst 1 cm in de chocolade en steek ze dan in een koud cakebolletje. Doop de bolletjes vervolgens in de chocolade.
  3. Vouw een cornetje (spuitzakje) van bakpapier. Doe de witte chocolade in een vuurvaste kom of pan. Hang deze in een grotere pan met kokend water, zorg dat de bovenste kom of pan het water niet raakt. Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Vul het cornetje met de witte chocolade en versier de cakepops met streepjes, stipjes, cirkels enz. Zet de prikkers in een glas of steek ze in een stuk piepschuim en laat ze stollen.
video

Cor­net­je (spuit­zak­je) ma­ken

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.