Feest ca­ke­pops

  • nagerecht
  • 22 stuks
  • 245 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans nagerecht 22 stuks
3 36

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine, 22 satéprikkers, puntje en 5 cm eraf gesneden

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verkruimel de cake zo fijn mogelijk in de keukenmachine. Doe de witte chocolade in een vuurvaste kom of pan. Hang deze in een grotere pan met kokend water, zorg dat de bovenste kom of pan het water niet raakt. Laat de chocolade al roerend smelten (au bainmarie). Schenk de chocolade over de cakekruimels en maal kort tot een egale massa. Doe dit niet te lang, want anders ben je de crispies uit de chocolade kwijt. Vorm er 22 bolletjes van ca. 3 cm doorsnede van. Laat minimaal 30 min. opstijven in de koelkast.
  2. Smelt het chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doop de satéprikkers eerst 1 cm in het glazuur en steek ze dan in een koud cakebolletje. Doop vervolgens de bolletjes in het chocoladeglazuur. Bestrooi ze direct met vruchtenhagel, vlokfeest of hagelmix. Zet de prikkers in een glas of steek ze in een stuk piepschuim en laat ze stollen.

Tip:

Stolt het chocoladeglazuur te snel? Verwarm het opnieuw au bain-marie.

video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.