Ba­naan met cho­co­la­de en rum

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 275 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 32

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan (de kolen of briketten mogen ook nog wat nasmeulen). Snijd met een mesje de bananen aan de holle kant over de hele lengte tot aan de onderste schil door. Duw ze open en vul elke banaan met 20 g chocolade. Duw ze dicht en wikkel in aluminiumfolie. Leg de bananen in het midden op de barbecue en laat ze in 15 min. zacht worden.
  2. Voel met een tang of je vinger voorzichtig of de bananen klaar zijn, ze voelen dan heel zacht en als pudding aan. Haal ze met een tang van de barbecue af. Verwijder voorzichtig de folie en schenk in elke banaan 2 el rum. Serveer met een lepeltje.

Tip:

Eten er kinderen mee? Laat dan de rum achterwege.

video

Ba­naan met cho­co­la­de van de bar­be­cue

Instructievideo - 00:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.