Pop­py ca­ke­pops

  • nagerecht
  • 22 stuks
  • 265 kcal voedingswaarden
    • 50 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans nagerecht 22 stuks
3 35

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine, 22 satéprikkers (puntje en 5 cm eraf gesneden)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verkruimel de cake zo fijn mogelijk in de keukenmachine. Doe de melkchocolade in een vuurvaste kom of pan. Hang deze in een grotere pan met kokend water, zorg dat de bovenste kom of pan het water niet raakt. Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Schenk de chocolade over de cakekruimels en maal tot een egale massa. Vorm er 22 bolletjes van ca. 3 cm doorsnede van. Laat minimaal 30 min. opstijven in de koelkast.
  2. Doe de pure chocolade in een vuurvaste kom of pan. Hang deze in een grotere pan met kokend water, zorg dat de bovenste kom of pan het water niet raakt. Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Doop de satéprikkers eerst 1 cm in de chocolade en steek ze dan in een koud cakebolletje. Doop vervolgens de bolletjes in de chocolade. Maak gezichtjes met de tum tum, hagelslag en smarties. Geef ze een sjaal van een zure mat. Zet de prikkers in een glas of steek ze in een stuk piepschuim en laat ze stollen.

Tip:

Maak haren of strikjes van aardbeienveters.

video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.