Par­ty ca­ke­pops

Originele en o zo lekkere traktatie voor op een kinderfeestje.

  • nagerecht
  • 24 stuks
  • 110 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans nagerecht Originele en o zo lekkere traktatie voor op een kinderfeestje. 24 stuks
3 24

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • 24 satéprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verkruimel de eierkoeken zo fijn mogelijk in de keukenmachine. Voeg de zuivelspread en kaneel toe en maal tot een egale massa. Vorm er 24 bolletjes van ca. 3 cm doorsnede van. Laat minimaal 30 min. opstijven in de koelkast.
  2. Breek de witte chocolade in stukjes. Doe de witte chocolade in een vuurvaste kom of pan. Hang deze in een grotere pan met kokend water, zorg dat de bovenste kom of pan het water niet raakt. Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie).
  3. Doop de satéprikkers eerst 1 cm in de chocolade en steek ze vervolgens in een koud eierkoekbolletje. Doop de bolletjes vervolgens in de chocolade. Bestrooi direct met discodip en/of minifeest en/of plofrijst. Zet de prikkers in een glas of steek ze in een stuk piepschuim en laat ze stollen.
video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Party cakepops

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Par­ty ca­ke­pops

1
1
  • 10 scharreleierkoeken
  • 100 g zuivelspread
  • 1 tl gemalen kaneel

Verkruimel de eierkoeken zo fijn mogelijk in de keukenmachine. Voeg de zuivelspread en kaneel toe en maal tot een egale massa. Vorm er 24 bolletjes van ca. 3 cm doorsnede van. Laat minimaal 30 min. opstijven in de koelkast.

2
2
  • 200 g witte chocolade

Breek de witte chocolade in stukjes. Doe de witte chocolade in een vuurvaste kom of pan. Hang deze in een grotere pan met kokend water, zorg dat de bovenste kom of pan het water niet raakt. Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie).

3
3

Doop de satéprikkers eerst 1 cm in de chocolade en steek ze vervolgens in een koud eierkoekbolletje. Doop de bolletjes vervolgens in de chocolade.

4
4
  • ½ bakje discodip
  • ½ bakje Dr. Oetker minifeest
  • 260 g manna plofrijst

Bestrooi direct met discodip en/of minifeest en/of plofrijst. Zet de prikkers in een glas of steek ze in een stuk piepschuim en laat ze stollen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.