Fram­bo­zen-marsh­mal­low cup­ca­kes

De ideale traktatie op een kinderfeestje!

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 315 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 25 min. oventijd
(115)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels nagerecht De ideale traktatie op een kinderfeestje! 12 stuks
3 115

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 12 papieren cupcakevormpjes
  • muffinvorm met 12 holtes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes.
  2. Doe de chocolade met de boter in een glazen kom. Hang de kom in een pan met kokend water en zorg dat de kom het water niet raakt. Smelt de chocolade al roerend au bain-marie.
  3. Zeef ondertussen de bloem met het bakpoeder en een mespunt zout boven een kom. Haal de chocolade van het vuur en meng met de suiker en eieren. Spatel vervolgens het bloemmengsel erdoor.
  4. Houd 12 frambozen apart en laat ontdooien. Maak de helft van de bevroren frambozen fijn met je vingers en schep door het beslag. Verdeel het beslag over de muffinvorm. Bak ze in het midden van de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.
  5. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.
  6. Doe de marshmallows in een schaal met het water. Verwarm 45 sec. op 600 watt in de magnetron. Roer goed door tot een plakkerige consistentie. Bestrijk de cupcakes ermee. Garneer met de achtergehouden frambozen.

variatietip:

U kunt de cupcakes versieren met bijvoorbeeld discodip (bakje 80 g).

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Frambozen-marshmallow cupcakes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fram­bo­zen-marsh­mal­low cup­ca­kes

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 150 g witte chocolade
  • 100 g boter

Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes.

3
3

Doe de chocolade met de boter in een glazen kom. Hang de kom in een pan met kokend water en zorg dat de kom het water niet raakt. Smelt de chocolade al roerend au bain-marie.

4
4
  • 140 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 140 g suiker
  • 4 eieren

Zeef ondertussen de bloem met het bakpoeder en een mespunt zout boven een kom. Haal de chocolade van het vuur en meng met de suiker en eieren. Spatel vervolgens het bloemmengsel erdoor.

5
5
  • 250 g frambozen

Houd 12 frambozen apart en laat ontdooien. Maak de helft van de bevroren frambozen fijn met je vingers en schep door het beslag. Verdeel het beslag over de muffinvorm. Bak ze in het midden van de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.

6
6

Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.

7
7
  • 15 marshmallows
  • 2 el water

Doe de marshmallows in een schaal met het water. Verwarm 45 sec. op 600 watt in de magnetron. Roer goed door tot een plakkerige consistentie. Bestrijk de cupcakes ermee. Garneer met de achtergehouden frambozen.

variatietip:

U kunt de cupcakes versieren met bijvoorbeeld discodip (bakje 80 g).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.