Mi­ni cup­ca­kes met anijs

Lekker luchtige cakejes met botercrème.

  • gebak
  • 24 stuks
  • 155 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 45 min. wachten
    • 30 min. oventijd
(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans gebak Lekker luchtige cakejes met botercrème. 24 stuks
4 28

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 holtes (Ø 5-6 cm)
  • 24 papieren minicupcakevormpjes
  • spuitzak met kartelmondje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de vloeibare margarine met de suiker en 30 g gestampte muisjes in een kom en klop met een mixer 2 min. Klop de eieren er een voor een door. Zeef het cakemeel boven de kom en spatel door het botermengsel tot een glad beslag.
  2. Zet de cupcakevormpjes in de muffinvorm. Vul de vormpjes tot 2/3 met beslag. Bak ze in 12-15 min. goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen en neem de cakejes uit de muffinvorm. Maak zo ook de overige cupcakes. Laat de cakejes uit de vorm in ca. 45 min. helemaal afkoelen.
  3. Doe de margarine uit het pakje in een kom en klop met de mixer luchtig. Voeg de gestampte muisjes in delen toe en mix in 3 min. tot een luchtige botercrème.
  4. Voeg de kleurstof toe en mix tot de crème egaal blauw van kleur is. Doe de crème in de spuitzak. Spuit op elk cakeje een toefje botercrème en bestrooi met een beetje hagelpret.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 100 mg
Tags
Ook te zien in

Mini cupcakes met anijs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni cup­ca­kes met anijs

1
1

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2
2
  • 150 ml vloeibare margarine
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 30 g gestampte muisjes

Doe de vloeibare margarine met de suiker en gestampte muisjes in een kom en klop met een mixer 2 min.

3
3
  • 3 eieren
  • 150 g cakemeel

Klop de eieren er een voor een door. Zeef het cakemeel boven de kom en spatel door het botermengsel tot een glad beslag.

4
4

Zet de cupcakevormpjes in de muffinvorm. Vul de vormpjes tot 2/3 met beslag. Bak ze in 12-15 min. goudbruin en gaar.

5
5

Laat iets afkoelen en neem de cakejes uit de muffinvorm. Maak zo ook de overige cupcakes. Laat de cakejes uit de vorm in ca. 45 min. helemaal afkoelen.

6
6
  • 70 g margarine

Doe de margarine uit het pakje in een kom en klop met de mixer luchtig.

7
7
  • 200 g gestampte muisjes

Voeg de gestampte muisjes in delen toe en mix in 3 min. tot een luchtige botercrème.

8
8
  • 2 tl blauwe kleurstof

Voeg de kleurstof toe en mix tot de crème egaal blauw van kleur is. Doe de crème in de spuitzak.

9
9
  • 3 el hagelpret

Spuit op elk cakeje een toefje botercrème en bestrooi met een beetje hagelpret.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.