Gwy­neth Palt­rows ge­bak­ken bloem­kool

(150)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
2 150

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Doe de kikkererwten en bloemkool in een grote braadpan met 3 eetlepels olijfolie en een flinke snuf zout. Bak ze, onder nu en dan roeren, ongeveer 45 minuten tot alles mooi bruin is en de bloemkool vrij zacht.
  3. Klop intussen de 2 soorten mosterd, de azijn en 4 eetlepels olijfolie met een flinke snuf zout en versgemalen zwarte peper door elkaar. Hussel de mosterddressing en de peterselie door de nog warme groenten. Serveer warm of op kamertemperatuur.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 710 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Gwyneth Paltrows gebakken bloemkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gwy­neth Palt­rows ge­bak­ken bloem­kool

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 blik kikkererwten
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 mespunt grof zeezout

Doe de kikkererwten en bloemkool in een grote braadpan met de olijfolie en een flinke snuf zout.

3
3
  • 1 bloemkool

Bak ze, onder nu en dan roeren, ongeveer 45 minuten tot alles mooi bruin is en de bloemkool vrij zacht.

4
4
  • 1 el dijonmosterd
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el wittewijnazijn
  • 4 el extra vergine olijfolie

Klop intussen de 2 soorten mosterd, de azijn en olijfolie met een flinke snuf zout en versgemalen zwarte peper door elkaar.

5
5
  • 10 g bladpeterselie

Hussel de mosterddressing en de peterselie door de nog warme groenten. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.