Bloem­kool met sal­sa ver­de

Italiaans tintje: de kruidige saus van peterselie, basilicum, knoflook en kappertjes

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Italiaans tintje: de kruidige saus van peterselie, basilicum, knoflook en kappertjes 4 personen
3 19

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook in 5 min. beetgaar.
  2. Doe ondertussen de knoflook met de kappertjes, augurken, peterselie, mosterd, azijn, olie en het basilicum in het bakje van de staafmixer. Maal tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en voeg het zout toe.
  3. Doe de bloemkool in een schaal en schep de salsa verde erover.

combinatietip:

Lekker met een karbonade en krieltjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Bloemkool met salsa verde

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool met sal­sa ver­de

1
1
  • 800 g bloemkool

Verdeel de bloemkool in roosjes en kook in 5 min. beetgaar.

2
2
  • 15 g basilicum
  • 5 el extra vierge olijfolie
  • 1½ el rodewijnazijn
  • 2 tl dijonmosterd
  • 15 g platte peterselie
  • 2 zoetzure augurken
  • 50 g kappertjes
  • 1 teen knoflook

Doe ondertussen de knoflook met de kappertjes, augurken, peterselie, mosterd, azijn, olie en het basilicum in het bakje van de staafmixer.

3
3
  • ½ tl zout

Maal tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en voeg het zout toe.

4
4

Doe de bloemkool in een schaal en schep de salsa verde erover.

combinatietip:

Lekker met een karbonade en krieltjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.