Gwy­neth Palt­rows lin­zen­sa­la­de

Veganistische salade met citroen, peterselie en twee soorten mosterd.

(163)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Veganistische salade met citroen, peterselie en twee soorten mosterd. 4 personen
3 163

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een grote pan met water aan de kook, kook de linzen op halfhoog vuur in ongeveer 20 min. gaar. Giet ze af, leg ze in een grote kom en zet apart.
  2. Pers een 1/2 citroen uit. Klop in een kleinere kom een mengsel van de beide soorten mosterd, het citroensap, de azijn, olijfolie en een flinke snuf zout. Snipper de ui. Halveer de tomaten en hak de peterselie grof.
  3. Doe de vinaigrette bij de linzen samen met de tomaten, ui en peterselie. Breng de salade op smaak met zout en desgewenst nog wat citroen of olijfolie. Deze salade smaakt het best als je hem minstens een halfuur laat rusten en serveert op kamertemperatuur.

combinatietip:

Bron: (H)eerlijk, Gwyneth Paltrow en Julia Turshen

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 224 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Gwyneth Paltrows linzensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gwy­neth Palt­rows lin­zen­sa­la­de

1
  • 190 g linzen

Breng een grote pan met water aan de kook, kook de linzen op halfhoog vuur in ongeveer 20 min. gaar. Giet ze af, leg ze in een grote kom en zet apart.

2
  • ½ citroen
  • 1 el dijonmosterd
  • 1 el grove mosterd
  • 2 el wittewijnazijn
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 1 mespunt grof zeezout

Pers de citroen uit. Klop in een kleinere kom een mengsel van de beide soorten mosterd, het citroensap, de azijn, olijfolie en een flinke snuf zout.

3
  • 1 rode ui
  • 125 g gele cherrytomaten
  • 10 g platte peterselie

Snipper de ui. Halveer de tomaten en hak de peterselie grof.

Tip: In plaats van gele cherrytomaten kun je ook een bakje tomatenmix gebruiken.

4

Doe de vinaigrette bij de linzen samen met de tomaten, ui en peterselie. Breng de salade op smaak met zout en desgewenst nog wat citroen of olijfolie.

5

Deze salade smaakt het best als je hem minstens een halfuur laat rusten en serveert op kamertemperatuur. Bon appétit!

combinatietip:

Bron: (H)eerlijk, Gwyneth Paltrow en Julia Turshen

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.