Gre­mo­la­ta

Mengsel van citroenrasp, knoflook en peterselie dat veel gebruikt wordt in de Italiaanse keuken.

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Mengsel van citroenrasp, knoflook en peterselie dat veel gebruikt wordt in de Italiaanse keuken. 4 personen
3 12

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de knoflook fijn en de blaadjes peterselie. Meng het citroenrasp met de knoflook, peterselie en olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

bereidingstip:

Je kunt de gremolata 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietip:

Lekker over Italiaans stoofvlees, gegrilde kip of vis of de pastasalade met wortel, feta & sinaasappel.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 115 kcal
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1 mg
Tags
Ook te zien in

Gremolata

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gre­mo­la­ta

1
1
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen.

2
2
  • 1 teen knoflook

Snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 10 g platte peterselie

Snijd de blaadjes peterselie fijn.

4
4
  • 50 ml extra vergine olijfolie

Meng het citroenrasp met de knoflook, peterselie en olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

bereidingstip:

Je kunt de gremolata 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietip:

Lekker over Italiaans stoofvlees, gegrilde kip of vis of de pastasalade met wortel, feta & sinaasappel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.