Ge­gril­de vis­spies­jes met gre­mo­la­ta

Gremolata is een echte Italiaanse smaakmaker van citroen, knoflook en peterselie. Lekker bij vis!

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Gremolata is een echte Italiaanse smaakmaker van citroen, knoflook en peterselie. Lekker bij vis! 8 personen
4 1

Ingrediënten

Keukenspullen
  • houten satéprikkers
  • barbecue of grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week de satéprikkers in koud water. Snijd de knoflook fijn. Boen de citroenen schoon en rasp van 2/3 van de vruchten de schil en pers 1/3 van de vruchten uit. Snijd de peterselie heel fijn. Meng de knoflook, peterselie en het citroenrasp en doe de helft in een kommetje, dit is de gremolata. Meng de andere helft met de olie, het citroensap en een theelepel peper per uitgeperste citroen.
  2. Snijd de tonijn in stukken van 2 x 2 cm. Meng de tonijn, de garnalen en het mosselvlees elk met 1/3 van de knoflook-citroen-peterselie-olie. Snijd de rest van de citroenen in 8 partjes. Snijd de salade-ui in stukjes van 3 cm.
  3. Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Halveer de plakjes pancetta in de lengte en wikkel elke mossel in een reepje pancetta. Rijg 3 mosselen aan een satéprikker. Rijg 2 stukken tonijn met een partje citroen ertussen aan een prikker. Rijg 3 garnalen en 3 stukjes salade-ui om en om aan een prikker. Herhaal dit tot alle vis op is.
  4. Gril alle visspiesjes in ca. 2 min. per kant goudbruin. Verdeel ze over een grote platte schaal en bestrooi met de gremolata.

combinatietip:

Lekker met peperonata. Het recept vind je elders op deze website.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.260 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde visspiesjes met gremolata

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de vis­spies­jes met gre­mo­la­ta

1
1
  • 3 tenen knoflook

Week de satéprikkers in koud water. Snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 3 citroenen
  • 40 g platte peterselie

Boen de citroenen schoon en rasp van 2/3 van de vruchten de schil en pers 1/3 van de vruchten uit. Snijd de peterselie heel fijn.

3
3

Meng de knoflook, peterselie en het citroenrasp en doe de helft in een kommetje, dit is de gremolata.

4
4
  • 8 el olijfolie

Meng de andere helft van het mengsel met de olie, het citroensap en 1 tl peper.

5
5
  • 260 g tonijnsteaks
  • 450 g reuzegarnalen
  • 150 g gekookt mosselvlees

Snijd de tonijn in stukken van 2 x 2 cm. Meng de tonijn, de garnalen en het mosselvlees elk met 1/3 van de knoflook-citroen-peterselie-olie.

6
6
  • 1 bosje salade-ui

Snijd de rest van de citroen in 8 partjes. Snijd de salade-ui in stukjes van 3 cm.

7
7
  • 150 g pancetta

Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Halveer de plakjes pancetta in de lengte en wikkel elke mossel in een reepje pancetta.

8
8

Rijg 3 mosselen aan een satéprikker. Rijg 2 stukken tonijn met een partje citroen ertussen aan een prikker.

9
9

Rijg 3 garnalen en 3 stukjes salade-ui om en om aan een prikker. Herhaal dit tot alle vis op is.

10
10

Gril alle visspiesjes in ca. 2 min. per kant goudbruin. Verdeel ze over een grote platte schaal en bestrooi met de gremolata.

combinatietip:

Lekker met peperonata. Het recept vind je elders op deze website.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.